ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Ποδαρικό» με Jet2 στη Σκιάθο

ποδαρικό-με-jet2-στη-σκιάθο-767520

Στις 2 Μαΐου προγραμματίζεται η πρώτη πτήση της θερινής σεζόν από τη Βρετανία

Στοίχημα η θερινή σεζόν για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη βρετανική Jet2 να κάνει «ποδαρικό» στις 2 Μαΐου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και την TUI να προσγειώνει το πρώτο της αεροπλάνο στις 7 Μαΐου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Με την πανδημία σε εξέλιξη και τους εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει, αμφίρροπες είναι οι απόψεις που διατυπώνονται από ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες, καθώς εκτιμούν ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και όλα θα καθοριστούν από την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

«Υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις στη διάρκεια του Μαΐου, αλλά ο συγκεκριμένος μήνας φαίνεται πολύ αδύναμος. Πιστεύω ότι η σεζόν θα αρχίσει τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Σταθερό παραμένει, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των δύο βρετανικών αεροπορικών εταιρειών για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, με την Jet2, ειδικότερα, να προγραμματίζει 14 πτήσεις την εβδομάδα, προερχόμενες από διαφορετικά αεροδρόμια της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ευσταθίου, «πραγματοποιούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς οι κρατήσεις από το εξωτερικό και εκτιμούμε ότι θα έχουμε εικόνα στο τέλος Μαρτίου». Δύο είναι βασικές προϋποθέσεις που θα καθορίσουν το «παιχνίδι», με πρώτη την εξέλιξη των εμβολιασμών και δεύτερη τη θέσπιση κοινών ταξιδιωτικών οδηγιών. Το ζητούμενο είναι «να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και να υπάρξουν κοινοί κανόνες για τα ταξίδια. Νομίζω είναι εφικτό και οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι σε αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, ενώ προσέθεσε: «Αυτό θα δώσει ώθηση στην αεροπορική μετακίνηση. Αυτός είναι ο στόχος, να μην υπάρχουν, δηλαδή, προβλήματα για τους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν ή να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα αντιμετωπίσουν».

Στη Σκόπελο

Βαρόμετρο για την τουριστική κίνηση στα νησιά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη να επισημαίνει ότι «όλα είναι αλληλένδετα. Οταν υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχει παντού. Το ίδιο ποσοστό κυρίως».

Με ψυχραιμία παρατηρεί τις εξελίξεις στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «είναι παγωμένες οι κρατήσεις, γενικώς. Ακόμη και οι on line κρατήσεις είναι επίσης παγωμένες αυτό το διάστημα. Σίγουρα κάποιες αγορές, όπως η Γερμανία, έχουν περισσότερες κρατήσεις να δώσουν σε σύγκριση με την Αγγλία».

Σε αναμονή του προγράμματος των αεροπορικών πτήσεων της φετινής σεζόν που θα ανακοινωθεί μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, η πρόεδρος των ξενοδόχων υπογράμμισε ότι: «Αναμένουμε. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Ολοι προσδοκούμε να πάμε στο 60% του 2019, αλλά το ζήτημα είναι αν θα προλάβει να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό τουριστών, για να μπορούν να ταξιδέψουν με άνεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου