ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κρατήσεις στα καταδυτικά της Αλοννήσου

κρατήσεις-στα-καταδυτικά-της-αλοννήσ-762475

Στα καταδυτικά κέντρα της Αλοννήσου στρέφεται το ενδιαφέρον των φίλων του καταδυτικού τουρισμού, ελλήνων και ξένων, με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του διάσημου αρχαίου ναυαγίου της Περιστέρας να έχει ξεκινήσει.

Μηνύματα που καταφθάνουν από παντού, για το καταδυτικό σκέλος, με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αν δεν είχε προκύψει η πανδημία, θα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στο πεδίο του καταδυτικού τουρισμού.

Σχετικά ικανοποιημένος δήλωσε, δεδομένων των συνθηκών, ο Κώστας Ευσταθίου, ιδιοκτήτης καταδυτικού κέντρου και τουριστικός πράκτορας της Αλοννήσου, για να σημειώσει ότι «σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα ήταν πολύ περισσότερες οι κρατήσεις, γιατί κάναμε και μεγάλη διαφημιστική προσπάθεια τον χειμώνα».

Κρατήσεις σημειώνονται από Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα κυρίως, από φίλους του καταδυτικού τουρισμού, ενώ υπάρχει, ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός ακυρώσεων. «Είχαμε πολύ περισσότερες κρατήσεις μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά μετά με τον κορονϊό ακυρώθηκαν οι περισσότερες και έχουν παραμείνει ορισμένες, ενώ έχουν προστεθεί και λίγες νέες», είπε.

Το ενδιαφέρον για τις καταδύσεις διατηρείται και το 2021, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι το ναυάγιο της Περιστέρας χαρακτηρίζει το νησί και του προσδίδει την ταυτότητα που αναζητούσε. «Δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί οι κρατήσεις του Αυγούστου είναι πολύ λίγες, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για κοινωνικό τουρισμό από έλληνες με πολύ περιορισμένο μπάτζετ. Είμαι πολύ επιφυλακτικός, διότι δεν γνωρίζω πως θα εξελιχθεί ο Αύγουστος, παρότι έχουμε μειώσει τις τιμές», υπογράμμισε.

Στήριξη επιχειρήσεων

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις του νησιού που δεν πρόκειται να ανοίξουν, έλαβε, στο μεταξύ, η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, απαλλάσσονται για διάστημα έξι μηνών από τα δημοτικά τέλη, οι επιχειρήσεις του νησιού που δεν πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος, λόγω της πανδημίας. Το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες που δοκιμάζονται σκληρά, στην πιο δύσκολη σεζόν της τελευταίας εικοσαετίας.

«Κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε προαναγγείλει ευθύς εξαρχής. Ως δήμος στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και πλήττουν επιχειρήσεις του νησιού», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Περιγράφοντας την εικόνα του νησιού, υπογράμμισε ότι «παρατηρείται αυξητική τάση από έλληνες τουρίστες στην πλειοψηφία και πιστεύω ότι θα υπάρχει μια μικρή κορύφωση στις αρχές Αυγούστου. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα αγγίξουμε τα περσινά επίπεδα, δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ της περσινής και της φετινής κίνησης και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε πληρότητα 100% τον δεκαπενταύγουστο, αλλά παρόλα ταύτα, διακρίνω μικρά ποσοστά κινητικότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου