ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα αναστάτωση στις Σποράδες

νέα-αναστάτωση-στις-σποράδες-756759

Μετά την ανακοίνωση της Cyprus Airways για αναστολή πτήσεων από 18 Αυγούστου για Σκιάθο και Θεσσαλονίκη

Ανησυχία και νέα αναστάτωση προκαλεί στα νησιά των Βορείων Σποράδων η αναστολή πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Cyprus Airways, από τις 18 Αυγούστου, προς Σκιάθο και Θεσσαλονίκη, με τους επαγγελματίες του νησιού να κάνουν λόγο για «ένα ακόμη πλήγμα».

H απόφαση της Cyprus Airways να προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεών της προς τη Θεσσαλονίκη και τη Σκιάθο από την Τρίτη 18 Αυγούστου, χαρακτηρίζεται δυσάρεστη έκπληξη.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αρης Δερβένης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Skiathos Palace», υπογράμμισε ότι: «Είναι ένα ακόμη χτύπημα στον τουρισμό, αλλά πλέον έχουμε αντιληφθεί ότι η χρονιά έχει χαθεί και προχωράμε με αυτό το δεδομένο. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό, μέσα σε αυτό το κλίμα που επιχειρούμε. Είναι μια από τις απώλειες που υφιστάμεθα, σε σχέση με το γενικότερο κακό που έχει σημειωθεί. Η χρονιά έχει χαθεί και προχωράμε πλέον για το 2021».

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι θα μειωθεί επίσης η συχνότητα των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο λόγω της διαφοροποίησης της επιδημιολογικής εικόνας και την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Β’. Παράλληλα, η εταιρεία ενημερώνει τους επιβάτες που επηρεάζονται ως προς τους τρόπους επικοινωνίας τους μ’ αυτή.

Τέλος, η Cyprus Airways τονίζει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται ακολουθώντας τις οδηγίες του ΠΟΥ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας.

Για αρνητική εξέλιξη έκανε επίσης λόγο η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, υπογραμμίζοντας ότι κάθε πτήση που διακόπτεται, είναι μεγάλο πλήγμα για την περιοχή. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος, οι πτήσεις της Cyprus Airways επρόκειτο να συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της εταιρίας, που «μετέφερε επισκέπτες με υψηλό βιοτικό επίπεδο στα νησιά. Ειδικά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ευελπιστούσαμε να έχουμε και Κύπριους επισκέπτες».

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως η εταιρία που εξυπηρετεί την Cyprus Airways, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής ακυρώσεις πτήσεων για το διάστημα μετά τις 18 Αυγούστου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου