ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πλήγμα για τη Σκιάθο τα απανωτά λουκέτα σε μπαρ

πλήγμα-για-τη-σκιάθο-τα-απανωτά-λουκέτ-746701

Συνολικά επτά μπαρ κλειστά λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορονοϊό – Στέφανος Στεφάνου: «Μέτρο εξόντωσης το διοικητικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ»

Νέο λουκέτο σε μπαρ κλείδωσε το βράδυ προχθές Δευτέρα προς ξημερώματα χθες Τρίτη στη Σκιάθο για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στον ιδιοκτήτη του μπαρ, που δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει για 15 ημέρες και χάνει επαγγελματικά το υπόλοιπο της σεζόν του Αυγούστου, επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για το έβδομο κατά σειρά μπαρ, που κλειδώνει στο νησί, όπου πλέον το βάρος της νυχτερινής διασκέδασης καλούνται να σηκώσουν τα εναπομείναντα βραδινά μπαράκια κι ενώ η τουριστική κίνηση λόγω και του Δεκαπενταύγουστου είναι αυξημένη.

Αστυνομικοί στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησαν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID – 19 διαπίστωσαν υπεράριθμους και όρθιους μέσα στο συγκεκριμένο μπαρ. Ο αριθμός των θαμώνων την ώρα του ελέγχου ήταν 140 άτομα, ενώ ο επιτρεπόμενος είναι 100. Επιπλέον εντοπίστηκαν περίπου 30 άτομα να κάθονται όρθια στο μπαρ και να απολαμβάνουν το ποτό τους, ενώ απαγορεύεται ρητώς από τα νέα μέτρα.

Η είδηση του νέου λουκέτου προκάλεσε δυσαρέσκεια στο νησί που τον Δεκαπενταύγουστο άρχισε να τονώνεται τουριστικά. Επαγγελματίες μιλούν για πλήγμα στη νυχτερινή ζωή και για την περίπτωση της συγκεκριμένης επιχείρησης υποστηρίζουν ότι διέθετε άτομο που μετρούσε τους θαμώνες ακριβώς προσέχοντας για να μην ξεπεραστεί το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πελατών που μπορεί να συνεστιάζει.

Δύο παραβάσεις για μάσκες

Στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων στη Σκιάθο, εντοπίστηκαν σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύο εργαζόμενοι να παρέχουν υπηρεσίες χωρίς να κάνουν χρήση της απαιτούμενης μάσκας. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανο Στεφάνου, «η συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων τηρεί τα μέτρα. Το 99% της εστίασης είναι άψογο. Υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 1% που παραβιάζει κάποια μέτρα. Συμφωνούμε στην επιβολή του λουκέτου, αλλά το πρόστιμο των 10.000 ευρώ είναι εξοντωτικό» σημειώνει.

Μέτρα στήριξης

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου ήδη ο κλάδος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι πέραν του επιδόματος των 800 ευρώ και της μείωσης του ενοικίου κατά 40%, οι επαγγελματίες της εστίασης δεν έχουν στηριχθεί ουσιαστικά από το Κράτος για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας. «Ολα βαίνουν κακώς. Το μεταμεσονύχτιο λουκέτο είναι καταστροφή, δεχόμαστε συνεχείς ελέγχους, το 50% των επιχειρήσεων δεν λειτουργεί και το υπόλοιπο που λειτουργεί μετρά απώλειες τζίρων. Αυτό που διεκδικούμε είναι αποζημιώσεις είτε μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, είτε με άλλο τρόπο. Ειδικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή ζητάμε καλύτερους όρους, καθώς τις δύο προηγούμενες έλαβε ένα μικρό ποσοστό επαγγελματιών», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου