ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προς έγκριση τρία έργα στον Δήμο Αλοννήσου

προς-έγκριση-τρία-έργα-στον-δήμο-αλονν-732657

Στο πλαίσιο του προγράμματος Leader Αλιείας

Τους φακέλους για την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Leader Αλιείας κατέθεσε μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου η δημοτική αρχή Αλοννήσου, η οποία στοχεύει να αναπτύξει και περαιτέρω τον εναλλακτικό τουρισμό στο νησί.

Το ένα έργο αφορά στη δημιουργία χώρων πρόσδεσης στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου, το δεύτερο στην ανακατασκευή παλιού καλντεριμιού στην ίδια περιοχή και το τρίτο και σημαντικότερο στον εκσυγχρονισμό του δικτύου μονοπατιών στο νησί.

Οι παρεμβάσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 364.789 ευρώ.

Και τα τρία έργα προτείνονται από τη δημοτική αρχή σαν επιλέξιμα. Ειδικά για το δίκτυο μονοπατιών η δημοτική αρχή έχει στα χέρια της τη μελέτη από το 2017.

Στόχος του έργου είναι η διάνοιξη, συντήρηση και σήμανση μονοπατιών, η οποία θα επιτρέπει χρήση ηλεκτρονικών χαρτών με κωδικό μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ακόμη στο πλαίσιό του θα γίνουν εργασίες εξωραϊσμού με νέα κιόσκια, καινούργια παγκάκια κ.ά.

«Μας ενδιαφέρει πολύ ο εναλλακτικός τουρισμός. Για τους περιπάτους έχουμε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο» ανέφερε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Η δημοτική αρχή επιδίωκε πάντοτε ενέργειες που προωθούν στον περιπατητικό τουρισμό, τις καταδύσεις, τους γάμους και τη γαστρονομία και συντονισμένα και οργανωμένα προχωρεί στην υλοποίηση των στόχων της.

Επισημαίνεται ότι το νησί διαθέτει χαρτογραφημένα μονοπάτια, όμως με την εκτέλεση του έργου η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε μία καλύτερη αποτύπωσή τους. Η εταιρεία που έχει κάνει τη μελέτη, είχε αναλάβει το αντίστοιχο έργο και στη Σίφνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου