ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συγκεντρώνουν ιατρικά υλικά

συγκεντρώνουν-ιατρικά-υλικά-715149

Δεκάδες κάτοικοι της Αλοννήσου ανταποκρίνονται με θέρμη στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης αναλώσιμων υλικών για το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, που υλοποιείται από το Προσκοπικό Δίκτυο Αλοννήσου.

Σε εποχές κρίσης, κατά τις οποίες αυξάνονται διαρκώς οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, η πρωτοβουλία είναι απότοκο κοινωνικής ευαισθησίας και υλοποιείται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου της Αλοννήσου.

Στα φαρμακεία του νησιού έχουν αναρτηθεί, στο μεταξύ, οι λίστες με τα αναλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται και περιλαμβάνουν ειδικότερα: σύριγγες των 2,5, των 5 και των 10 ml, βαμβάκι, χαρτοβάμβακο, οινόπνευμα (καθαρό και μη), σεταβλόν κίτρινο, στικ εξέτασης ούρων, επιδέσμους διαφόρων διαστάσεων, ράμματα (nylon polyamide) νούμερο 2/0 και 3/0, γάζα (τόπι), νυστεράκια νο 11 και 21 και νυστέρια με λαβή νο 11, τα οποία μπορούν κάλλιστα να αποστείλουν στο νησί και όσοι φορείς ή μεμονωμένοι πολίτες άλλων περιοχών το επιθυμούν.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου κ. Γιώργος Αθανασίου υπογραμμίζει ότι «λειτουργούμε προληπτικά, προνοώντας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον ελλείψεις, με στόχο να διευκολύνουμε παράλληλα το Νοσοκομείο, διότι βλέπουμε ότι ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία». Ο κ. Αθανασίου αναφέρει παράλληλα ότι μέχρι στιγμής καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν, αλλά παραμένει, ωστόσο, το αίτημα της κάλυψης της δεύτερης θέσης αγροτικού γιατρού, η οποία είναι ακόμη κενή.

Στο μεταξύ, οι Πρόσκοποι του νησιού κάνουν πράξη το μότο «έσω έτοιμος», μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που ανέλαβαν, με πολύ μεγάλη ευαισθησία. Ο Αρχηγός του συστήματος Προσκόπων Αλοννήσου κ. Νίκος Παπαγιάννης, τονίζει από την πλευρά του ότι «θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε κοινωνικά ζητήματα, για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών στο νησί».

Στους άμεσους, μάλιστα, στόχους είναι η εκπαίδευση των ενηλίκων βαθμοφόρων του Προσκοπικού Δικτύου Αλοννήσου, προκειμένου να οργανωθεί ομάδα πολιτικής προστασίας για την καλοκαιρινή περίοδο, για την κάλυψη των αναγκών του νησιού και την περαιτέρω ενίσχυση των ομάδων που ήδη δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Στο μεταξύ, στις 13 Απριλίου «θα λάβουμε μέρος σε μια πανελλήνια εκδήλωση που οργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για την ευαισθητοποίηση του κοινού, με την συμμετοχή όλων των τμημάτων, και στις 14 Απριλίου θα συμμετάσχουμε στον εθελοντικό καθαρισμό του νησιού, που εντάσσεται στην πανελλήνια καμπάνια Let’s Do it Greece» επισημαίνει ο κ. Παπαγιάννης.

Το Προσκοπικό Δίκτυο της Αλοννήσου, παρότι νεοσύστατο, εντούτοις αναπτύσσει δυναμική δράση προς όφελος του τοπικού συνόλου, με επίκεντρο την συγκέντρωση των προαναφερθέντων αναλώσιμων υλικών, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Οπως επισημαίνει παράλληλα ο Χρήστος Βουτσινάς, Βαθμοφόρος του 1ου Προσκοπικού Συστήματος Αλοννήσου και μετέχων στο Προσκοπικό Δίκτυο Αλοννήσου «όποιος επιθυμεί, μπορεί να αποστείλει ταχυδρομικά, με το καράβι ή το φλάϊν κατ, αντίστοιχα, τα αναλώσιμα υλικά, τα οποία παραλαμβάνουμε εμείς και τα συγκεντρώνουμε στην Λέσχη Προσκόπων της Αλοννήσου, προκειμένου να δοθούν εν συνεχεία στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου». Η πρωτοβουλία ξεκίνησε να υλοποιείται την προηγούμενη εβδομάδα και είναι συγκινητική η ανταπόκριση του τοπικού πληθυσμού, που σπεύδει να την υποστηρίξει έμπρακτα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου