ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μεγάλη φωτιά στη Γλώσσα

μεγάλη-φωτιά-στη-γλώσσα-713576

Μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε χθες στις 6 περίπου το απόγευμα στην περιοχή Πούντα-Μαυραγάνη της Γλώσσας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα το έμψυχο δυναμικό της Σκοπέλου.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά, πριν ακόμη την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα α’ιτια της φωτιάς.

Στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά έσπευσαν αμέσως δύο Πυροσβεστικά οχήματα, οι υδροφόρες που έχει στην διάθεσή του ο Δήμος Σκοπέλου, υδροφόρα οχήματα ιδιωτών, καθώς και πολλοί κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι συνέδραμαν τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον περιορισμό και την καταστολή των πύρινων μετώπων που δημιουργήθηκαν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ελαιώνα, ο οποίος περιβάλλεται από πευκόφυτη δασική έκταση, σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, έναν λόφο ουσιαστικά, ο οποίος έχει θέα προς την Σκιάθο και την Αλόννησο.

Μέχρι το βράδυ, το μέτωπο της πυρκαγιάς έδειξε να περιορίζεται αλλά οι πολυμελείς δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν αμετακίνητες στην περιοχή της Πούντας, προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο επέκτασης της πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Βόλου και της Αθήνας, για τον συντονισμό της επιχείρησης καταστολής του πύρινου μετώπου. Όπως επεσήμανε μάλιστα ο ίδιος «είναι καθοριστική η συνδρομή και πολύτιμη η βοήθεια του Περιφερειακού Διοικητή Θεσσαλίας Ν. Μιχαλάκη, με τον οποίο βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν παραστεί ανάγκη θα μεταβούν ενισχύσεις από το Βόλο στο σημείο της πυρκαγιάς. Οι δυνατοί νότιοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης, εντείνοντας παράλληλα, τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, που συνεχίστηκαν και στην διάρκεια της νύχτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου