ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νηπιαγωγείο χωρίς ρεύμα

νηπιαγωγείο-χωρίς-ρεύμα-682512

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες στο 3ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκιάθου, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ρεύμα, παρά το γεγονός ότι ξεκινά επισήμως από αύριο η λειτουργία του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε πρόσφατα, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, των επικεφαλής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της εκπαίδευσης, αλλά λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, Νίκος Χαλκιάς, έχει κυριολεκτικά επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαλκιάς, επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο γεγονός, αναφέροντας παράλληλα ότι σύμφωνα με την προφορική δέσμευση των αρμοδίων, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος, τα προβλήματα που υπήρχαν, διευθετήθηκαν εκ των ενόντων, με τη συνδρομή υδραυλικών και επαγγελματιών του νησιού.

Βασικό ζητούμενο είναι, παράλληλα, η κάλυψη και τρίτης θέσης εκπαιδευτικού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά του νησιού, σε μια χρονιά κατά την οποία διατυπώνονται περισσότερα αιτήματα. Ο κ. Χαλκιάς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «εξυπηρετούσαμε γύρω στα 155 παιδιά και φέτος οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 173 και κατά συνέπεια, υποβάλαμε αίτημα στους αρμοδίους για τη λειτουργία ενός επιπλέον τμήματος και την κάλυψη και τρίτης θέσης νηπιαγωγού, προκειμένου να μη μείνει κανένα νήπιο του νησιού εκτός».

Στο μεταξύ, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Σχολική Επιτροπή Δήμου Σκιάθου και η Διευθύντρια Νηπιαγωγός Λένα Κουτούμπα, κατέγραψαν τα προβλήματα του παραπάνω κτιρίου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Όλοι οι νιπτήρες έτρεχαν, τα σπιράλ πετούσαν νερό, βρύσες που δεν είχαν καν τοποθετηθεί. Δύο καλοριφέρ βγήκαν μεγαλύτερα και από τη στιγμή που δε χωρούσαν, απλά αφέθηκαν κάτω χωρίς να συνδεθούν. Ώρες δούλευαν οι υδραυλικοί που έστειλε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και πάλι δεν τέλειωσαν γιατί υπάρχει και χειρότερο: το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το μηχανολογικό σχέδιο «κόλλησε» στη γραφειοκρατία της πολεοδομίας του ΟΣΚ (Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) και ακόμη, ενώ πλησιάζει ο αγιασμός, το σχολείο παραμένει χωρίς ρεύμα. Και ρωτώ επιτέλους, γιατί;», διερωτάται η κ. Κουτούμπα.

Σκιαγραφώντας παράλληλα τις υπάρχουσες ελλείψεις, η κ. Κουτούμπα αναφέρει ότι: «το σχολείο είναι χωρίς φαξ, φωτοτυπικό αλλά και χωρίς υπολογιστή. Γιατί απλά ο ΟΣΚ δεν τα διαθέτει. Όταν το αναλυτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου προβλέπει υπολογιστή και μάλιστα σε κάθε τάξη. Ας μη μιλάμε λοιπόν για αξιολόγηση» τονίζει η ίδια. Καταγράφοντας τον έντονο προβληματισμό της η Διευθύντρια του ίδιου Νηπιαγωγείου, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Σε μια εποχή που η υποχρηματοδότηση οδηγεί τις σχολικές επιτροπές να μη διαθέτουν χρήματα για πετρέλαιο ή για τα βασικά λειτουργικά έξοδα, γιατί να επιβαρύνονται με έργα που είναι δουλειά κάποιας εταιρείας να τα πραγματοποιήσει; Και τι πρέπει να κάνει ένα σχολείο; Να στρέφεται στις χορηγίες; Τότε να δημιουργηθεί κι ένα νέο σχολείο που θα συνδέεται στενά με την αγορά. Γιατί από τη στιγμή που δε θα στηρίζεται στη χρηματοδότηση του κράτους, καταλήγει η ίδια, θ’ αναζητά μόνο του, τους χρηματοδότες του!».

Υπενθυμίζεται ότι η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. ανέλαβε την ένταξη του έργου «3° Νηπιαγωγείο Σκιάθου, Ν. Μαγνησίας» για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μετά την έγκριση για την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, ακολούθησε η δημοπράτησή του από την Ο.Σ.Κ. Α.Ε. Για την υλοποίηση, τέλος, του στόχου, αναπτύχθηκε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου και των προαναφερθέντων φορέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου