ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εφυγε ο «Αη Βασίλης» της Γλώσσας: Ηταν Σκοπελίτης της καρδιάς

εφυγε-ο-αη-βασίλης-της-γλώσσας-ηταν-σ-675056

Θλίψη προκάλεσε στο νησί ο θάνατος του εξαιρετικά αγαπητού Νιλ Ντάραμ

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στη Σκόπελο το άγγελμα του θανάτου ενός υπέροχου ανθρώπου, του Βρετανού Νιλ Ντάραμ, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Ο «καλός παππούς» για τα παιδιά της Γλώσσας και του Ελιος, ο αγαπημένος «Αη Βασίλης» στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, με τη μεγάλη καρδιά, έφυγε προχθές από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στο νησί.

Σκοπελίτης καρδιάς ο εκλιπών, αγάπησε το νησί, το οποίο επισκέφτηκε για πρώτη φορά πριν από δεκαπέντε χρόνια με τη σύζυγό του Χέδερ, για να βρει τον δικό του παράδεισο στο καταπράσινο τοπίο. Μόνιμος κάτοικος του νησιού, μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, αγόρασαν πριν από δέκα χρόνια το πρώτο σπίτι που κατασκεύασε ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Μαρκ Χελντ στο Παλιό Κλήμα και πολιτογραφήθηκαν, έκτοτε, Σκοπελίτες καρδιάς.

Οσοι τον γνώριζαν, τον περιγράφουν ως «διαμάντι», καθώς προσέφερε πρόθυμα τη βοήθειά του, με γενναιοδωρία ψυχής, ανοίγοντας με φιλόξενη διάθεση το σπίτι του σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Λάτρης της φωτογραφίας, παράλληλα, η σύζυγός του Χέδερ, δεν σταμάτησε να αποτυπώνει τοπία του νησιού που «ταξίδεψαν» στο εξωτερικό, ενισχύοντας τη φήμη των Βορείων Σποράδων. Πάντα χαμογελαστός, εξαιρετικά κοινωνικός, είχε αναπτύξει δεσμούς καρδιάς με το νησί, που δεν το αποχωριζόταν την τελευταία δεκαετία.

Συμμετείχε με τη σύζυγό του στις δράσεις των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και όλοι θυμούνται την πιο «γλυκιά φιγούρα», τον Αη Βασίλη και την Αγιο Βασιλίτσα του, που αγκάλιζαν με αγάπη τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού. «Το σπίτι τους ήταν πάντοτε ανοιχτό σε όλους και για εμάς που τον γνωρίσαμε, ένας καλός μας συνεργάτης, ο καλός μας ο παππούς, κομμάτι του νησιού και της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αθηνά Ντάκη, πρώην αντιδήμαρχος και γενική γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας, Νέου Κλήματος και Ελιους.

Μόλις έγινε γνωστό το δυσάρεστο γεγονός, δεκάδες φίλοι των ζεύγους Ντάραμ εξέφρασαν τη θλίψη τους για τη μεγάλη απώλεια, που σφράγισε το νησί, ανατρέχοντας σε ευχάριστα στιγμιότυπα του παρελθόντος, που όλοι θα θυμούνται πάντα με νοσταλγία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου