ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοντά στον άνθρωπο

κοντά-στον-άνθρωπο-6712

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του συλλόγου «Φάρος» Σκοπέλου

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του συλλόγου υποστήριξης χρόνιων ασθενών «Φάρος» Σκοπέλου, οι οποίες διεξήχθησαν πρόσφατα στα γραφεία του συλλόγου. Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με σειρά ψήφων, είναι τα εξής: Μάγδα Πατσή, Δαμιανός – Ανάργυρος Μαντάς, Καλλιόπη Τζανετή, Αθηνά Ντάκη, Επιφάνειος Ρούσσος, Αρετή (Ρίτα) Σπανούλη και Αγνή Καφαντάρη.

Ο «Φάρος» Σκοπέλου ιδρύθηκε το 2006 και είναι σύλλογος υποστήριξης καρκινοπαθών και βαριά ασθενών, δηλαδή ανθρώπων που νοσούν από χρόνιες και προοδευτικές παθήσεις, δυνητικά απειλητικές για τη ζωή, καθώς και των οικογενειών τους.

Σκοπός του συλλόγου είναι η παροχή βοήθειας σε επίπεδο υποστηρικτικών υπηρεσιών τόσο σε ασθενείς, όσο και στις οικογένειές τους, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου για θέματα που άπτονται του καρκίνου και άλλων σοβαρών χρόνιων ασθενειών (π.χ. άνοια τύπου Alzheimer, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.τ.λ.) κι αυτό όχι μόνο σε επίπεδο ενημέρωσης και παροχής πληροφοριών για θέματα πρόληψης ή θεραπείας του καρκίνου, αλλά και σε ό,τι αφορά στην απομυθοποίηση και τον αποστιγματισμό της εν λόγω ασθένειας.

Στόχος του συλλόγου η ενημέρωση για τον καρκίνο σε χρήσιμη και ρεαλιστική διάσταση, έχοντας την πεποίθηση ότι η αλλαγή νοοτροπίας αναφορικά με την ασθένεια είναι περισσότερο βοηθητική για την αντιμετώπισή της απ’ ό,τι η απόκρυψή της, καθώς και τη βελτίωση της ζωής των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Γνώμονα για την παροχή των υπηρεσιών αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους υπό το πνεύμα της ανακουφιστικής ή υποστηρικτικής φροντίδας. Η προσέγγιση του συλλόγου αφορά στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε επίπεδο οργανικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και πνευματικό, άρα σε προσέγγιση ολιστική, που στοχεύει να απαντήσει και να καλύψει, όσο γίνεται, τις ανάγκες των ανθρώπων που νοσούν, στα προαναφερθέντα επίπεδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου