ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβίωσαν αποκριάτικα έθιμα στη Σκιάθο

αναβίωσαν-αποκριάτικα-έθιμα-στη-σκιά-66574

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σκιάθο. Οι σύλλογοι του νησιού με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου αναβίωσαν τα αποκριάτικα έθιμα δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να διασκεδάσουν και να ξεφαντώσουν.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 13/03 πραγματοποιήθηκε παρέλαση των καρναβαλιστών μέχρι το Παλιό Λιμάνι, όπου και ακολούθησαν οι απονομές βραβείων των καλύτερων στολών στις κατηγορίες της ομαδικής αυτοσχέδιας παραδοσιακής στολής, της ομαδικής σύγχρονης μοντέρνας, της ατομικης παιδικής και της ατομικής εφήβων-ενηλίκων.

Επιπλέον διοργανώθηκε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο οποίο πήραν μέρος αρκετά παιδιά, ψάχνωντας τα δώρα που ήταν κρυμμένα σε διάφορα μέρη του Παλιού Λιμανιού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ζωντανή μουσική και χορός από όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ο σύλλογος γυναικών συμμετείχε τραγουδώντας αποκριάτικα μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊοκές, πολλοί ήταν οι κάτοικοι του νησιού που παρακολούθησαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού, και των νηπιαγωγίων.

Αρωγοί στο αποκριάτικο αυτό γλέντι ήταν το super market Αστέρας, οι επιχειρήσεις «Goldfish», «Veni Vidi Vici», «Old Port», «Mythos», «Συραϊνώ», το ουζερί «Καμπουρέλιας» και το ξενοδοχείο « La piscine art hotel».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου