ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξωτερικοί απινιδωτές στη Σκιάθο

εξωτερικοί-απινιδωτές-στη-σκιάθο-657381

Διήμερο σεμινάριο από τον Δήμο και το Κέντρο Υγείας του νησιού

Διήμερο σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή διοργάνωσαν ο Δήμος Σκιάθου και το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μπούρτζι είχε διάρκεια 4 ωρών και αποτέλεσε τη συνέχεια της προμήθειας δύο απινιδωτών από τον Δήμο Σκιάθου με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Το σεμινάριο παρουσίασε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη με τους διασώστες του τμήματος εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας και Βόλου, οι οποίοι μετέφεραν γνώσεις και δεξιότητες και στους 103 δημότες που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο για την εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Ανάμεσα στα 103 άτομα που παρακολούθησαν το σεμινάριο ήταν σώματα ασφαλείας του νησιού, επαγγελματίες του τουρισμού, όπως και απλοί πολίτες. Σε όλους του συμμετέχοντες απονεμήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Οι απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο Δήμος Σκιάθου θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του νησιού, ενώ υπάρχει και η πρόθεση για την προμήθεια επιπλέον δύο απινιδωτών πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2019.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου