ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

σοβαρεσ-αντιρρησεισ-τησ-μειοψηφιασ-64216

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει το θέμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Σκιάθου, δεδομένου ότι δεν επικυρώθηκε κατά την χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου η πρόταση για λύση της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, δεν εξασφαλίστηκε η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς 8 ψήφισαν υπέρ της λύσης και 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντίστοιχα, ζήτησαν την αναβολή του θέματος, εκτιμώντας ότι δεν ήταν δυνατό να ληφθεί απόφαση στο πλαίσιο μιας έκτακτης συνεδρίασης. Παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο

έλαβε απόφαση για λύση της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Σκιάθου και ανάληψη των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεών της από τον Δήμο Σκιάθου, εντούτοις, η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Εντονος προβληματισμός και κατήφεια επικράτησε στην χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση, με τα μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας να ζητούν, όπως προαναφέρθηκε, την αναβολή του θέματος. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, Αναστασία Φιλαρέτου «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν χρέη, ότι δεν είναι βιώσιμη η επιχείρηση, αλλά από την στιγμή που δεν μεταφέρονται στον Δήμο οι αρμοδιότητες, δεν μπορούμε να λάβουμε απόφαση για λύση της επιχείρησης, ελαφρά τη καρδία». Παράλληλα η κ. Φιλαρέτου ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε συνεχώς την μεταφορά χρεών από τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις στο Δήμο, χωρίς κάποιος να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των χειρισμών που δημιούργησαν αυτά τα χρέη» ενώ τόνισε ότι «πρέπει να εξευρεθεί τρόπος προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους τρεις εργαζόμενους».

Ένα ακόμη ζήτημα που έθεσε στο επίκεντρο η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου ήταν η ενημέρωση των κατοίκων του νησιού. Όπως ανέφερε δε χαρακτηριστικά «το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης των Σκιαθιτών, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει την δυνατότητα να λάβει διαδικτυακή ενημέρωση».

Αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση η Αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αρμόδια επί οικονομικών θεμάτων, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν οφειλές ύψους 205.000 ευρώ, τρεις απλήρωτοι εργαζόμενοι, οφειλές προς το ΙΚΑ που προσαυξάνονται, αλλά καθόλου έσοδα προκειμένου να τα εξοφλήσει η επιχείρηση». Παράλληλα η ίδια τόνισε ότι «ο Δήμος δεν μπορεί να επιχορηγήσει την επιχείρηση, διότι δεν μας το επιτρέπει ο νόμος και κατά συνέπεια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο».
Αναφερόμενη στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, η αντιδήμαρχος οικονομικών Σκιάθου, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν επιθυμεί φυσικά να κλείσει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός. Άλλωστε, προσέθεσε, πριν από λίγο καιρό υποβάλαμε αίτημα θεραπείας για να ανακτήσουμε την άδεια, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και αν λυθεί η επιχείρηση, όλα τα χρέη μεταφέρονται στο Δήμο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου