ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κάλεσμα ευαισθητοποίησης από τον «Φάρο Σκοπέλου»

κάλεσμα-ευαισθητοποίησης-από-τον-φά-632680

Ανοιχτή παραμένει η πρόσκληση συμμετοχής στην εθελοντική ομάδα που προτίθεται να συγκροτήσει ο σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου», στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ασθενείς και συγκεκριμένα για γυναίκες με διάγνωση καρκίνου του μαστού που διαμένουν στο νησί της Σκοπέλου.

Η ομάδα θα αποτελείται από 6 έως 12 μέλη και οι συναντήσεις της θα πραγματοποιούνται στο γραφείο του συλλόγου κάθε Πέμπτη 18.00 – 20.00.

Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η κ. Καφαντάρη Μαρία, ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής – Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, εκπαιδευόμενη στην οικογενειακή θεραπεία, συντονίστρια του συλλόγου «Φάρος Σκοπέλου».

Στόχος της ομάδας είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας οι οποίες βίωσαν την εμπειρία του καρκίνου του μαστού και βρίσκονται στο στάδιο θεραπείας ή στο στάδιο επανελέγχου/αποκατάστασης. Η συμμετοχή στην ομάδα θα προάγει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών μέσω της άμβλυνσης των ψυχολογικών επιπτώσεων του καρκίνου και της εκμάθησης τρόπων διαχείρισης των αλλαγών που έχει επιφέρει στη ζωή τους, μέσω του «μοιράσματος» των κοινών εμπειριών και των δυσκολιών των μελών αναφορικά με την ασθένεια, της ελεύθερης συναισθηματικής έκφρασης και της αμοιβαίας βοήθειας, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και αποδοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ώς τις 18 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του «Φάρου Σκοπέλου» 2424022341 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου