ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διθύραμβοι για τις Κουκουναριές

διθύραμβοι-για-τις-κουκουναριές-627968

Συγκαταλέγονται στις 12 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, σύμφωνα με το Lonely Planet

Τις δώδεκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας αποθεώνει πρόσφατο δημοσίευμα του Lonely Planet, αναφέροντας πως «η Ελλάδα διαθέτει εκπληκτικό αριθμό χρυσαφένιων ακρογιαλιών, που περιβάλλονται από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου και του Αιγαίου». Ανάμεσα σε αυτές στην 3η θέση πανελλαδικά οι Κουκουναριές της Σκιάθου

Για όσους αναζητούν απομονωμένους όρμους για να ξεφύγουν από τα πλήθη, δημοφιλείς ακτές με περισσότερη βουή, αλλά και παραλίες για αρχάριους κολυμβητές, στη χώρα μας θα τα βρουν όλα, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Στην πρώτη θέση της λίστας, λοιπόν, σκαρφάλωσε η παραλία «blockbuster» των ελληνικών ακτών, όπως τη χαρακτηρίζει το Lonely Planet, η οποία δεν είναι άλλη από το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με το χαρακτηριστικό σχήμα μισοφέγγαρου και την χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ τρίτη συναντάται η ακτή Κουκουναριές στη Σκιάθο, ακτή συνώνυμη με το νησί, με τα καταπράσινα πεύκα να φτάνουν σχεδόν στη θάλασσα, τη χρυσαφένια άμμο (η παραλία είναι γνωστή και με την ονομασία Χρυσή Άμμος) και τα τιρκουάζ, ρηχά νερά να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθη επισκεπτών.

Ο ονειρικός Μύρτος στην Κεφαλονιά, με τα τιρκτουάζ νερά και τα λευκά βότσαλα ακολουθούν στην τέταρτη θέση και η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από την καθηλωτική και μοναδική στο είδος της Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Lonely Planet πρόκειται για μια σουρεαλιστική παραλία που δύσκολα συναντά κανείς αλλού.

Το μαγικό τοπίο στο Ελαφονήσι με τη λευκή και ροζ αμμουδιά, τα τιρκουάζ νερά και τους εξωτικούς αμμόλοφους βρίσκονται μια θέση πιο κάτω, ενώ στην έβδομη και όγδοη θέση συναντώνται η παραλία Ποτάμι στο βόρειο τμήμα της Σάμου και το Ποσείδι, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, αντίστοιχα.

Οι ονειρικές Σεϋχέλλες στην Ικαρία, όνομα και πράγμα στην κυριολεξία που μεταφέρουν σε μέρη μακρινά, κατατάσσονται στην ένατη θέση και η δεκάδα ολοκληρώνεται από τα υπέροχα Φαλάσαρνα, στο δυτικό τμήμα των Χανίων.

Ενδέκατη φιγουράρει η ακτή Πλάκα στη Νάξο, ανέγγιχτη ακόμη από το μαζικό τουρισμό και χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Την κορυφαία δωδεκάδα συμπληρώνει το Πρασονήσι στο νοτιότερο σημείο της Ρόδου, μια στενή λωρίδα άμμου που ενώνει το νησί των Ιπποτών με το γειτονικό ακρωτήριο Πρασονήσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου