ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μελλόνυμφοι περιμένουν το… αεροπλάνο για Σποράδες

μελλόνυμφοι-περιμένουν-το-αεροπλάν-620863

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από το εξωτερικό, ενώ εκτιμάται ότι όλα θα εξαρτηθούν από τον χρόνο έναρξης των πτήσεων

Με το βλέμμα στο σήμα εκκίνησης του τουρισμού και την έναρξη των πτήσεων δεκάδες ζευγάρια από το εξωτερικό, που επιθυμούν ή έχουν προγραμματίσει να τελέσουν τους γάμους τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ενθαρρυντικό μήνυμα η προχθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου, με τον χρόνο έναρξης των πτήσεων ξένων αεροπορικών εταιρειών, ωστόσο, να παραμένει στον «αέρα».

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αποτελούν βαρόμετρο για τον τουρισμό, πολλά μελλόνυμφα ζευγάρια που έχουν προγραμματίσει να παντρευτούν φέτος τον Μάιο σε κάποιο νησί των Βορείων Σποράδων, παραμένουν σε αβεβαιότητα. Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι ακυρώσεις γάμων, οι οποίοι τελέστηκαν, λόγω συνθηκών, στην πατρίδα των μελλονύμφων, αντί για τις Βόρειες Σποράδες, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, γάμοι που μεταφέρθηκαν από το 2020 στο 2021 και κάποιοι που μεταφέρθηκαν στο 2022, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις αεροπορικές εταιρείες», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Πασχάλης, Σκιαθίτης επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην διοργάνωση γάμων.

«Το ενδιαφέρον προέρχεται κυρίως από την Αγγλία και πιστεύω ότι οι γάμοι του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, θα γίνουν κανονικά. Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Μάιο και τον Ιούνιο, διότι διατηρείται ακόμη η αβεβαιότητα ως προς την έναρξη των πτήσεων, αλλά είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη», επεσήμανε ο ίδιος επιχειρηματίας, ενώ προσέθεσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελλόνυμφοι παραμένουν σε αναμονή, μέχρις ότου καταφέρουν να τελέσουν το γάμο τους στην Σκιάθο.

Εντονο το ενδιαφέρον και στην Αλόννησο, με την Μαρία Αγάλλου, πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δραστηριοποιείται στην διοργάνωση γάμων, να υπογραμμίζει ότι «ξεκινούν από τον Μάιο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου». Στην λίστα των μελλόνυμφων ζευγαριών, καταγράφονται Αγγλοι, Σκανδιναβοί, Δανοί και πολλές ακόμη εθνικότητες. Θετικό χαρακτηρίζει, στο μεταξύ, το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, ενώ τονίζει πως «όσοι έχουν «πράσινο» πιστοποιητικό, όσοι έχουν εμβολιαστεί, και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν άνετα».

Με το νησί σε φάση προετοιμασίας για τη νέα τουριστική σεζόν και τους εμβολιασμούς του τοπικού πληθυσμού σε εξέλιξη, η κ. Αγάλλου υπογραμμίζει ότι «υπάρχει δυναμική και κινητικότητα, μεγάλο ενδιαφέρον για την τέλεση γάμων και την ανανέωση όρκων στο νησί και κάποια καταλύματα θυμίζουν Ιούνιο και Ιούλιο, από άποψη κρατήσεων».

Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι για πέρυσι μετατέθηκαν φέτος, με τα νησιά των Βορείων Σποράδων να διατηρούν σταθερή θέση στον διεθνή χάρτη του γαμήλιου τουρισμού.

Καταθέτοντας την άποψή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου, υπογράμμισε ότι «οι γάμοι εξελίσσονται σύμφωνα με τον τουρισμό. Εχουμε κλείσει κάποιους γάμους, αλλά το ζήτημα είναι τι θα επιτρέψουν άλλες χώρες, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι μελλόνυμφοι. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί ανάλογα με τις πτήσεις».

Στην Σκόπελο το ενδιαφέρον μελλονύμφων από Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και άλλες χώρες, οι οποίοι αναμένουν εναγωνίως την έναρξη των πτήσεων. «Αρχίζουν από Μάιο και Ιούνιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Εχουμε γάμους που μετατέθηκαν από πέρυσι, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Κάποιοι βρίσκονται σε αβεβαιότητα και κάποιοι ακυρωθήκαν, γιατί τέλεσαν το γάμο στη χώρα τους, λόγω πανδημίας», σημείωσε η κ. Ευσταθίου.

Κοινή η θέση για τους «πράσινους» προορισμούς και την σημασία του εμβολίου, που θα «ανοίξει» τον τουρισμό, με την επιχειρηματία της Σκοπέλου να επισημαίνει ότι ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα, θα λειτουργήσει η κάθε χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου