ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γάμος Λιβανέζων αλά «Mamma Mia» στη Σκόπελο

γάμος-λιβανέζων-αλά-mamma-mia-στη-σκόπελο-618085

Το νησί στους κορυφαίους κινηματογραφικούς προορισμούς σύμφωνα με το «Forbes»

Στον κατάλογο με τις δέκα ομορφότερες τοποθεσίες της Ευρώπης, οι οποίες έγιναν γνωστές στις ΗΠΑ μέσα από ταινίες, συγκαταλέγεται η Σκόπελος, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes». Το νησί, που έγινε διεθνώς γνωστό μέσω της ταινίας «Mamma Μia», προσελκύει μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο, ακόμη και μεγιστάνες από τον Λίβανο, που τελούν γάμους υπερπαραγωγή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες, ενώ όπως ανέφερε πλήθος γαμήλιων τελετών, που υπολογίζονται σε 150 στη διάρκεια του καλοκαιριού, τελούνται με φόντο τις περιοχές που προβλήθηκαν από την ταινία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γάμος υπερπαραγωγή που τέλεσαν την περσινή σεζόν στην παραλία Λιμνονάρι πάμπλουτος παραγωγός ταινιών από τον Λίβανο και η κόρη μεγαλοεπιχειρηματία, με καλεσμένους 50 άτομα μεταξύ των οποίων και ηθοποιοί του Λιβάνου.

Το σκηνικό ήταν πολυτελές μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και πλαισιώθηκε από γκλάμουρους πάρτι στην ίδια παραλία, χολιγουντιανών προδιαγραφών, που κυριαρχούσε η πολυτέλεια σύμφωνα με το σκηνικό της ταινίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, παράλληλα, από προσκεκλημένους για αγορά γης στο νησί.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Σκοπέλου υπογράμμισε ότι «η προβολή της ταινίας «Mamma Μia», της ρωσικής παραγωγής που γυρίστηκε, αλλά και κάθε παραγωγής που έχει γυριστεί στο νησί, έχουν συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού. Τα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν στη Σκόπελο προέρχονται από διάφορες χώρες, από Ευρώπη μέχρι Νότια Αφρική και όλοι οι μελλόνυμφοι έχουν δει την ταινία», είπε.

Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων είναι να αυξάνονται διαρκώς οι γάμοι αλά «Mamma Μia» με φόντο τα ειδυλλιακά τοπία και τις παραλίες του νησιού. Οπως υπογράμμισε, εξάλλου, η κ. Ντάκη φέτος οι γάμοι αλλοδαπών θα ξεκινήσουν νωρίτερα στη Σκόπελο, από τις 4 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Το «μαγικό ελληνικό νησί του καλοκαιριού, όπως αναφέρεται στην ταινία «Mamma Mia», με τους κατακόρυφους βράχους και τις πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο είναι στην πραγματικότητα το νησί της Σκοπέλου» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του περιοδικού «Forbes», με την αντιδήμαρχο Σκοπέλου να σχολιάζει: «Η Σκόπελος είναι πράγματι το ιδανικό τοπίο για κινηματογραφικές παραγωγές, διότι η φυσική ομορφιά της είναι αξεπέραστη. Δεν υπάρχει αλλού Αη – Γιάννης στο Καστρί, Αμάραντος, δεν υπάρχουν τα υπέροχα τοπία, οι παραδοσιακοί οικισμοί της Σκοπέλου και της Γλώσσας, η Παναγίτσα του Κάστρου και όλα τα επιμέρους στοιχεία που την καθιστούν μοναδική», προσέθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου