ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θεσσαλονίκη: «Αγονη» η σύνδεση με τις Βόρειες Σποράδες

θεσσαλονίκη-αγονη-η-σύνδεση-με-τις-β-614031

Περίπου 70.000 επιβάτες μετακινήθηκαν από τη συμπρωτεύουσα στα τρία νησιά των Β. Σποράδων το 2017

Κοινό αίτημα των φορέων, των κατοίκων και των επαγγελματιών των Βορείων Σποράδων είναι η διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που ενίσχυσε τα νησιά με πλήθος επισκεπτών, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει στον «αέρα».

Η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε ακτοπλοϊκώς έπειτα από παύση έξι ετών με τις Β. Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια, που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, συνεχίστηκαν το 2017 και το 2018. Μόνο το 2017 περίπου 70.000 επιβάτες μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στα τρία νησιά των Β. Σποράδων.

Σταθερός υποστηρικτής της συνέχισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ζήτησε: «Να τρέξουν οι διαδικασίες αλλά και να πιέσουν όλοι οι φορείς της πόλης προκειμένου να επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκώς η Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες», κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, μέχρι στιγμής καμία εταιρεία δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να δρομολογήσει φέτος πλοίο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες.

«Φέτος η έναρξη της σεζόν συμπίπτει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές και αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση» είπε ο Σπύρος Πέγκας και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαίο όλοι οι παραγωγικοί φορείς να πιέσουμε προκειμένου να υπάρξει μόνιμη σύνδεση της πόλης με τα νησιά των Β. Σποράδων».

Είναι κοινά αποδεκτή η θέση ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί πύλη εισόδου για τους κατοίκους της βορείου Ελλάδος αλλά και των Βαλκανικών χωρών κατ’ επέκταση. Τα παραπάνω σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι Βόρειες Σποράδες είναι δημοφιλής προορισμός για τους Βορειοελλαδίτες και τους Βαλκάνιους, καθιστούν επιβεβλημένη την συνέχιση των προσπαθειών μέχρις ότου βρεθεί λύση στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου