ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καθάρισαν τον Τσουγκριά

καθάρισαν-τον-τσουγκριά-613060

Τρεις περίπου τόνους σκουπιδιών απομάκρυναν εθελοντές της Σκιάθου

Μεγάλος όγκος απορριμμάτων, που υπολογίζεται σε τρεις περίπου τόνους, συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της πρωτοβουλίας καθαρισμού στον Τσουγκριά της Σκιάθου, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες από την Πολιτιστικό Σύλλογο, με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και τη συμμετοχή 28 εθελοντών.

Αχρηστα πλαστικά, αλλά και μεταλλικά αντικείμενα, συνέλλεξαν οι εθελοντές που συμμετείχαν στην παραπάνω δραστηριότητα, η οποία επαναλήφθηκε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά.

«Με ικανοποίηση παρατηρήσαμε ότι η επανάληψη της δράσης για δέκατη συνεχή χρονιά έχει κάνει τεράστια διαφορά τόσο στην ευαισθητοποίηση από την πλευρά της συμμετοχής όσο και στον όγκο της συγκομιδής σκόρπιων απορριμμάτων» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» διατυπώνουν ευχαριστίες στους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, ειδικότερα στην ομάδα των Αγγλων εθελοντών που υποστήριξε ένθερμα τη δράση, τα στελέχη του Σ.Ε.Ο. Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, τον κ. Χούμα Λάμπρο που ανέλαβε όπως κάθε χρόνο να μεταφέρει με το καΐκι του «Mata Hari» δωρεάν τους εθελοντές, τον αντιδήμαρχο κ. Κωστή Γιαννίτση για την αποτελεσματική συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του.

Σύντομα θα ανακοινωθεί, εξάλλου, το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή», όπως διαμορφώθηκε στην ανοιχτή συνάντηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» στις 2 Μαρτίου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 28 Μαρτίου με 4 Απριλίου. Στα εννιά συνεχόμενα χρόνια που υλοποιείται η δράση, έχει αγκαλιαστεί ένθερμα από τους πολίτες, το Δήμο, τους Συλλόγους, τη μαθητική κοινότητα και έχει πλέον καθιερωθεί. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας με αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης δεκάδων τόνων απορριμμάτων, που από δεκαετίες αποτελούσαν μεγάλες εστίες ρύπανσης σε ακτές και δασικές περιοχές. Το μήνυμα της δράσης είναι πως «μέσα από την καθημερινότητά μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου