ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενισχύουν το πράσινο

ενισχύουν-το-πράσινο-612782

Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικά σημεία της Σκιάθου

Πρωτοβουλίες αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του κεντρικού πολεοδομικού ιστού της Σκιάθου ανέλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου, τοποθετώντας σειρά δέντρων, όπως Καναδέζικα πλατάνια, καλλωπιστικές μουριές, κουτσουπιές, και σφενδάμια.

Ο πρώτος κύκλος της διαδικασίας δενδροφύτευσης, που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου εβδομάδες, ολοκληρώθηκε χθες, με επίκεντρο την Παπαδιαμάντη, το πρώτο και το δεύτερο δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου, αλλά και την περιφερειακή οδό. Στις προθέσεις των εμπνευστών της παραπάνω πρωτοβουλίας, είναι η μελλοντική δενδροφύτευση στο παλιό λιμάνι αλλά και στο Μπούρτζι.

Παρόμοιας έκτασης δενδροφύτευση είχε πραγματοποιηθεί πριν από 15 χρόνια, ενώ στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης το οποίο θα βελτιώσει την αισθητική και παράλληλα θα χαρίσει δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Συνολικά φυτεύτηκαν 80 περίπου δέντρα, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία όπου υπήρχαν παλαιότερα δέντρα, είχαν ξεραθεί, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το πράσινο μέσα στην πόλη της Σκιάθου και για αισθητικούς λόγους, για να υπάρχει δροσιά, αλλά και για περιβαλλοντολογικούς λόγους, δίνοντας στα παιδιά, τους μαθητές των σχολείων, την ευκαιρία να αναλάβουν το πότισμα και τη φροντίδα των δέντρων που έχουν φυτευτεί στα παρτέρια των σχολείων» όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου, Ιωάννης Σταματάς.

Επιπλέον στην οδό Παπαδιαμάντη θα αντικατασταθούν σταδιακά τα παρτέρια από μαντεμένιες σχάρες ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να εκμεταλλεύονται περισσότερο χώρο πεζοδρομίου αλλά και να γίνει πιο άνετος και ασφαλής ο πεζόδρομος για τους πεζούς. Για τον λόγο αυτό έχουν παραγγελθεί από το Δήμο 50 σχάρες συνολικού κόστους 2.500 ευρώ περίπου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου