ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οδηγικό δρώμενο στη Σκιάθο

οδηγικό-δρώμενο-στη-σκιάθο-611611

Εορταστικό το κλίμα στους δρόμους και στα στενά του νησιού, που γέμισαν παιδικές φωνές από τους μικρούς ήρωες του παραμυθιού «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη», χάρη στο βιωματικό δρώμενο που διοργάνωσαν με επιτυχία τα στελέχη του Οδηγισμού της Σκιάθου.

Από τις σελίδες του παραμυθιού ξεπήδησαν ο Κουραμπιές και το Μελομακάρονο που όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαλώνουν για το ποιος θα έχει την πρωτιά στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων. Η πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών αγανακτισμένη από τη διαμάχη τους, κλείδωσε όλες τις βιτρίνες και πέταξε μακριά τα κλειδιά. Για να ξανανοίξουν οι βιτρίνες φέτος τα Χριστούγεννα κάλεσε τα παιδι, που μεταμορφωμένα σε Δίπλες – Δίπλες, Πάστα Φλώρες, Σου Καραμελέδες, Μπακλαβάδες, Γλιφιτζουρένιους και Κρεμ Μπρουλέδες, πήραν από τον Κουραμπιέ και το Μελομακάρονο όλα τα βασικά συστατικά και ξεκίνησαν να ψάξουν για τα κλειδιά.

Στο δρόμο τους με τραγούδι, διάλογο και πολλά δώρα βρέθηκαν πρίγκιπες, κηπουροί, ζώα ακόμα και το Χριστουγεννιάτικο αστέρι… Κράτησαν τα συστατικά και μοιράστηκαν τα μυστικά τους.

Με τα κλειδιά των βιτρινών όταν πια έφτασαν στην Πρόεδρο των Ζαχαροπλαστών μετά τη δίωρη περιπέτειά τους, βρήκαν τον Φον Κουραμπιέ και τον Κόμη Μελομακαρόνη ακόμα να μαλώνουν για το ποιος έχει την καλύτερη γεύση.

Με την υπόσχεση τα επόμενα Χριστούγεννα να έχουν μόνο γλυκά και καθόλου πολέμους… τα 50 παιδιά, οι 20 γονείς και οι 10 ηθοποιοί ευχήθηκαν καλές γιορτές.

Για να οργανωθεί αυτό το Θέατρο Δρόμου ήταν απαραίτητη η στήριξη του Δήμου Σκιάθου, η βοήθεια και το στήσιμο από τον Εφορο Κλάδου Πουλιών και συγγραφέα Κυριάκο Μούρτζη, ενώ την προσπάθεια συνέδραμαν τοπικές επιχειρήσεις και ο Χρήστος Παπακωνσταντίνου στον ήχο.

Τα στελέχη του Οδηγισμού της Σκιάθου με αστείρευτο κέφι ετοίμασαν αυτή τη βιωματική παράσταση. Με αυτό το ίδιο κέφι σκαρώνουν και τα ετήσια προγράμματα μέσα στις ομάδες, με πολλές ευχές και αγάπη για τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου