ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μειωμένες οι επιχορηγήσεις

μειωμένες-οι-επιχορηγήσεις-609384

Εντονο προβληματισμό δημιουργούν οι διαρκείς μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων στους Δήμους της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Σκιάθου, που δεν αποτελεί εξαίρεση στο γενικό κανόνα.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν εκτενώς από τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, που είχε ως επίκεντρο την εισηγητική έκθεση του παρατηρητηρίου σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013 για το τρίτο τρίμηνο. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού έγινε κατόπιν σχετικών υποδείξεων του παρατηρητηρίου, προκειμένου να μην υπάρχει απόκλιση τιμών άνω του 10% στα αναγραφόμενα ποσά, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Παρότι διατυπώθηκαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να μην υπερψηφίζουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, εντούτοις, ήταν κοινή η θέση σχετικά με τις δυσκολίες που δημιουργούνται στους Δήμους, λόγω της μείωσης των κρατικών κονδυλίων. Ο κ. Θανάσης Τρακόσας, μέλος της μείζονος μειοψηφίας, εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς τον τρόπο που είναι δομημένοι οι προϋπολογισμοί των Δήμων, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η εφαρμογή του παρατηρητηρίου, διαμορφώνει πλέον πιο ρεαλιστικά δεδομένα, ενώ την ίδια στιγμή περικόπτονται σταδιακά οι κρατικές επιχορηγήσεις, γεγονός που δημιουργεί δυσκολία στους ίδιους τους Δήμους, προκειμένου να υλοποιήσουν τον προϋπολογισμό τους.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρέθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου κ. Τσολοβίκου, ο Δήμος είχε έσοδα από τις παραλίες και τα τέλη, γενικότερα, το τρίτο τρίμηνο, αλλά οι κρατικές επιχορηγήσεις ακολουθούν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία. Σε ότι αφορά το σχέδιο δράσης του Δήμου για το 2014, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η εκτίμηση ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι χωρίς αποκλίσεις, ενώ επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση των Δήμων, είναι απόρροια της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου