ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μελετών για συντήρηση των λιμανιών της Σκοπέλου

εγκρίθηκε-η-χρηματοδότηση-μελετών-γι-57900

Αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για χρηματοδότηση των μελετών που αφορούν τα λιμάνια της Σκοπέλου υπέβαλε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του νησιού στην Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σήμερα, ανακοινώθηκε η έγκριση του αιτήματος με πίστωση 692.000,00€ για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν τη βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών του λιμανιού στη χώρα Σκοπέλου και στο Λουτράκι της Γλώσσας.

Οι μελέτες είναι προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση των έργων και άμεσα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει σε διαδικασίες διαγωνισμού για ανάδειξη αναδόχου μελετητή, ώστε να είναι έτοιμο για υλοποίηση.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άγγελος Ξηντάρης, «πρόκειται για λιμενικά έργα και ποιοτικές εγκαταστάσεις που βελτιώνουν σημαντικά τις υποδομές του νησιού και το οδηγούν σε ανώτερο επίπεδο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Η επιτυχία του αιτήματος, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας, και θα πρέπει να τους ευχαριστήσω όλους, των μελών του ΔΣ, της υπαλλήλου, Ρηγίνας Κασσανδριανού, και βεβαίως της συνεργασίας με τον Δήμαρχο, Σταμάτη Περίσση και της Δημοτική μας ομάδα, με την οποία ακούραστα υλοποιούμε το πρόγραμμά μας με τακτική και στρατηγική και σχεδιάζουμε με ρεαλισμό, όραμα και αειφορία την νέα εποχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κκ Χ. Μπουκώρο, Ζ. Μακρή, Α. Λιούπη και Κ. Μαραβέγια, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν τις προτάσεις του Δήμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου