ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θεσσαλονικείς επενδύουν στη Σκιάθο

θεσσαλονικείς-επενδύουν-στη-σκιάθο-569631

Ιδιοκτησίες, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία προς πώληση στα νησιά

Επενδυτικό ενδιαφέρον από Θεσσαλονικείς εκδηλώνεται για το νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, όπου διατίθενται πολλές ιδιοκτησίες προς πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί Θεσσαλονικείς εκδηλώνουν ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Σκιάθο, το οποίο επεκτείνεται και προς την κατεύθυνση της αγοράς ή ενοικίασης ξενοδοχειακών μονάδων. Στο μεταξύ, έχουν πραγματοποιηθεί αγοραπωλησίες σπιτιών και οικοπέδων από την Πούντα μέχρι τις Αχλαδιές της Σκιάθου, ενώ οι αγοραστές είναι Ελληνες και αλλοδαποί. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται Ρώσος, ο οποίος αγόρασε σπίτι στο νησί, αξίας 100.000 ευρώ περίπου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ακίνητα και κτήματα προς πώληση, σε χαμηλές τιμές. Όπως αναφέρουν μάλιστα ειδήμονες περί τα κτηματομεσιτικά θέματα, οι λόγοι που οδηγούν αρκετούς ιδιοκτήτες στην εκποίηση κτημάτων, οικοπέδων, σπιτιών, μαγαζιών αλλά και ξενοδοχείων, είναι κυρίως τα δάνεια που έχουν λάβει από Τράπεζες, αλλά και οι υπέρογκοι φόροι, που καθιστούν πλέον ασύμφορη την διατήρησή τους.

Το πρώτο κύμα πωλήσεων ακινήτων και αγροτεμαχίων οφείλεται κυρίως στη φορολογία που έχει επιβληθεί, αλλά εκτιμάται ότι σε μακροπρόθεσμη βάση θα επέλθει σταθεροποίηση της τωρινής κατάστασης και ανάκαμψη. Η νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνει καινούργια δεδομένα, ενώ όπως εκτιμούν όσοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, η κινητικότητα που παρατηρείται είναι, σε γενικές γραμμές. ενθαρρυντική για το μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου