ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Την πρωτομαγιά τα πρώτα τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

την-πρωτομαγιά-τα-πρώτα-τσάρτερ-στο-αε-567975

Πέντε πτήσεις τσάρτερ από τη Μεγάλη Βρετανία αναμένονται την Πρωτομαγιά στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, ανοίγοντας την αυλαία των αεροπορικών πτήσεων από το εξωτερικό για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Η χωρητικότητα των τσάρτερ υπολογίζεται σε 180-200 άτομα κατά περίπτωση, γεγονός που μεταφράζεται σε 1.000 περίπου επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία, την 1η Μαΐου, στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Στο μεταξύ, διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα εαρινά δεδομένα το πρόγραμμα των πτήσεων από την Αθήνα προς τη Σκιάθο και αντιστρόφως. Στη διάρκεια του χειμώνα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ στη διάρκεια του Απριλίου καθημερινές πτήσεις από το συγκεκριμένο προορισμό.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο αερολιμενάρχης Σκιάθου κ. Πετράκης «όλο το διάστημα της Μ. Εβδομάδας τα αεροπλάνα, που είναι χωρητικότητας 80 θέσεων, ήταν πάντα γεμάτα, ενώ το αεροδρόμιο της Σκιάθου εισέρχεται σε διαφορετικούς ρυθμούς από την 1η Μαΐου».

Οι πρώτες ενδείξεις για τη εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στη Σκιάθο δείχνουν προς την κατεύθυνση των περσινών δεδομένων, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό αν ληφθεί υπόψη η ραγδαία μείωση που παρατηρείται σε άλλες περιοχές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, υπογραμμίζει ότι «απ’ ότι δείχνουν οι κρατήσεις θα διατηρηθούν τα περσινά νούμερα στη Σκιάθο. Η πρόβλεψη για το νησί είναι ενθαρρυντική αν λάβουμε υπόψη ότι σε άλλες περιοχές υπάρχει πρόβλημα λόγω της πολύ μεγάλης πτώσης που εμφανίζουν η Ρώσικη και η Γερμανική αγορά, για διαφορετικούς λόγους».

Την πρωτοκαθεδρία θα διατηρήσουν, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι Αγγλοι και οι Σκανδιναβοί, οι οποίοι αποτελούν σταθερά, το κέντρο βάρους του εισερχόμενου τουρισμού στα νησιά.

Προβληματισμός επικρατεί την ίδια στιγμή στη γειτονική Σκόπελο, όπου το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές του επόμενου μήνα. Αποδέκτες του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί είναι οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι ατενίζουν με περίσκεψη τη νέα τουριστική σεζόν, που βρίσκεται, σημειωτέον, σε απόσταση αναπνοής.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες, οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα του νησιού. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Γιάννης Γιολδάσης, μέλος στο Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου «μπορεί να υπάρχει κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, αλλά εμείς θα προετοιμαζόμαστε στο βαθμό του δυνατού, προκειμένου να δεχτούμε τους ξένους τουρίστες που θα έλθουν στο νησί μας για τις διακοπές τους, ευελπιστώντας ότι θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου