ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα ετών το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου

αίτημα-ετών-το-αλιευτικό-καταφύγιο-βό-563106

Αίτημα ετών αποτελεί για τους αλιείς της Αλοννήσου αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα, το αλιευτικό καταφύγιο στην περιοχή της Βότσης, το οποίο εισέρχεται, όπως όλα δείχνουν, στην τελική ευθεία, προκειμένου να λάβει έγκριση δημοπράτησης. Συγκεκριμένα, το έργο βρίσκεται στην τελευταία φάση διορθώσεων των τιμών στα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να είναι σύμφωνες με τη νέα εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, την επόμενη εβδομάδα το έργο θα υποβληθεί για προέγκριση δημοπράτησης, προκειμένου να δημοπρατηθεί στη συνέχεια.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ περίπου, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και σύμφωνα με τους όρους ένταξης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, είναι έως το 2015.

Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος αφορά στην επέκταση της προβλήτας για να ελλιμενίζονται με ασφάλεια τα σκάφη και το δεύτερο σκέλος των συμπληρωματικών έργων αφορά στην επέκταση, αντίστοιχα, των δύο λιμενοβραχιόνων, προκειμένου να προστατεύεται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το αλιευτικό καταφύγιο της Βότσης. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα είναι εναρμονισμένες με το περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο πνοής για το νησί, το οποίο θα «φιλοξενεί» με ασφάλεια τον αλιευτικό στόλο του νησιού, ακόμη κι όταν επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να προστατεύονται οι περιουσίες των δεκάδων αλιέων του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου