ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προστατεύουν το περιβάλλον

προστατεύουν-το-περιβάλλον-549247

Φορείς, κάτοικοι και εθελοντές των νησιών ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμη φορά

Σηκώνουν ψηλά τα μανίκια φορείς, εθελοντές και κάτοικοι των νησιών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Let’s do it World» που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών.

Επίκεντρο της παραπάνω προσπάθειες είναι οι παραλίες και οι ακτές των νησιών, που θα υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες της φετινής περιόδου, τον επόμενο μήνα. Βασικός στόχος των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στην ίδια προσπάθεια είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει φέτος στη δράση του Let’s do it Greece που θα πραγματοποιηθεί στη παραλία των Κουκουναριών σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου, με την συμμετοχή πολλών κατοίκων του νησιού. Ώρα συνάντησης έχει οριστεί στις 10:00 π.μ στη τελευταία στάση των λεωφορείων (24).

Μέσω του Let’s do it Greece θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας, απομάκρυνση αντικειμένων από το βυθό όπως και δράσεις για την βελτίωση των υποδομών της παραλίας.

Ο Δήμος Σκιάθου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση μιας και ο κόσμος του νησιού έχει δείξει επανειλημμένα την ευαισθησία του στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν και οι επικεφαλής των άλλων δύο νησιών, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου στην προστασία του φυσικού πλούτου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, εξάλλου, η πρόεδρος της Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, υπογραμμίζεται ότι « σήμερα ενώνουμε δυνάμεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece. Για τέταρτη χρονιά, χιλιάδες άνθρωποι μοιραζόμαστε το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να διαδώσει το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα».

Σκοπός για τις 26 Απριλίου είναι, «μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που έβαλαν στόχο να ενώσουν όλη την Ελλάδα και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις» όπως επισημαίνει η ίδια.

Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, σχολεία, σύλλογοι και περιβαλλοντικοί φορείς που πιστεύουν σε αυτό το όραμα και το προωθούν με ευρηματικότητα και ενθουσιασμό. Οι συμμετοχές και οι συνεργασίες που αναπτύσσονται σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας ξεπερνούν κάθε προσδοκία, καθώς και ο ενθουσιασμός, η ευρηματικότητα και το κέφι των διοργανωτών από όλη την Ελλάδα.

«Η 26η Απριλίου είναι μια μέρα χαράς, έμπνευσης, δημιουργίας, γιορτής, το μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας. Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας, κάνοντας την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς» τονίζει παράλληλα η κ. Αναγνώστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου