ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Προσωπικά τα ελατήρια της επίθεσης Μιτζέλου»

προσωπικά-τα-ελατήρια-της-επίθεσης-μ-540219

Σφοδρά πυρά του Δήμου Σκιάθου κατά του μουσικοσυνθέτη που επιτέθηκε στον Δημ. Πρεβεζάνο

«Άστραψε και βρόντηξε» η δημοτική αρχή Σκιάθου, αντιδρώντας στην αναίτια επίθεση που δέχτηκε από τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Μιτζέλο εναντίον του δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου. Ο κ. Μιτζέλος με αφορμή ότι κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο νησί, καταφέρθηκε κατά του δημάρχου Σκιάθου χρησιμοποιώντας ανοίκειες εκφράσεις, οι οποίες ωστόσο δεν έμειναν αναπάντητες από τον Δήμο Σκιάθου που ευθέως καταλογίζει «προσωπικά ελατήρια» στην επίθεση Μιτζέλου.

«Μας λύπησε πολύ το γεγονός ότι στην παρθενική δήλωση της υποψηφιότητας του με τον συνδυασμό του κ. Θεόδωρου Τζούμα εξαπέλυσε μια άδικη, ειρωνική και εν τέλει συκοφαντική επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, κ. Δ. Πρεβεζάνου, ενώ ταυτοχρόνως τονίζει και την αναγκαιότητα για «πολιτισμό, ειρήνη και συναδέλφωση»! Η κριτική είναι απολύτως αποδεκτή, όχι όμως η διαστρέβλωση, η λοιδορία και η κατασυκοφάντηση του έργου μιας ολόκληρης ζωής», σημειώνει ο Δήμος Σκιάθου, εκφράζοντας δυσφορία για τα όσα υποστήριξε ο καλλιτέχνης.

Επιπροσθέτως συνεχίζοντας ο Δήμος αποδοκιμάζει εμμέσως πλην σαφώς την προτροπή του κ. Μιτζέλου να κάνουν στην άκρη οι παλιοί και τους ισχυρισμούς «για «αρπαχτές» που έγιναν κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2018», σημειώνοντας πως « ο κ. Πρεβεζάνος υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση για 37 συναπτά έτη, εξελέγη πέντε φορές δήμαρχος Σκιάθου με ποσοστά άνω του 50%, υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και από το 2003 υπηρετεί ως εκ των εκπροσώπων της Ελλάδας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν είναι σε θέση κανείς να «απομακρύνει» δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο ή άλλον αιρετό. Ο κ. δήμαρχος την παρούσα χρονική στιγμή επέλεξε ο ίδιος να μην είναι ξανά υποψήφιος όπως είχε προαναγγείλει ήδη στην αρχή της τρέχουσας θητείας του. Αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη έργου προς τους νεότερους που καλούνται πλέον να επωμιστούν το δύσκολο και βαρύ φορτίο της διοίκησης του Δήμου. Έχει κριθεί ήδη εκ των πραγμάτων ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ και κυρίως ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ», προσθέτει ο Δήμος Σκιάθου.

«Προσωπικά τα ελατήρια της επίθεσης»

«Δεν αντιλαμβανόμαστε τον σκοπό της αναίτιας επίθεσης προς τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, ούτε γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο πιο προσωπικό «ελατήριο» εκ μέρους του κ. Μιτζέλου που τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη. Πάντως η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΝ, κ. Δημήτρης Μίχας, τον προσκάλεσε επισήμως και πρώτον απ’ όλους να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις», συνεχίζει ο Δήμος.

Τέλος επισημαίνει πως σέβεται απεριόριστα το καλλιτεχνικό έργο συνθέτη και καταλήγει λέγοντας «είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, θεωρούμε ότι κατά κάποιον τρόπο παρασύρθηκε λόγω απειρίας στη δίνη των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και τον καλούμε να ανασκευάσει την πρώτη δήλωση του ως υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Τζούμα. Ο καθένας και κατ’ ίδιαν μπορεί να εκφράζεται όπως επιθυμεί, όταν όμως εκτίθεται ως δημόσιο πλέον πρόσωπο στις εκλογές, αναλαμβάνει και τις συνέπειες των λόγων του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου