ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Απόβαση» γιατρών στην Αλόννησο

απόβαση-γιατρών-στην-αλόννησο-539722

33 επιστήμονες σε αποστολή αγάπης – Εχουν κλειστεί 2.141 ιατρικά ραντεβού για την εξέταση των κατοίκων του νησιού

Πολυμελής αποστολή που απαρτίζεται από 33 γιατρούς 19 ειδικοτήτων θα εξετάσουν το σύνολο σχεδόν του τοπικού πληθυσμού της Αλοννήσου, στο πλαίσιο των 2.141 ιατρικών ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο μεταξύ, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανταπόκριση των Αλοννησιωτών στο κάλεσμα της αποστολής αγάπης και αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση, με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων, οι οποίοι θα μεταβούν με φουσκωτά στο νησί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού «θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι του Περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου, του δημαρχείου αλλά και του Γυμνασίου -Λυκείου» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ενώ στο μεταξύ, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να ρυθμίσουν κάθε λεπτομέρεια.

Η ιατρική ομάδα από τους 16 γιατρούς του αρχικού προγραμματισμού, έφθασε στους 33 γιατρούς 19 ειδικοτήτων. Σημαντικότατη είναι η βοήθεια με ιατρικό προσωπικό του φίλου Πατραϊκού Ομίλου Φουσκωτών σκαφών, του οποίου ο πρόεδρος, γιατρός και ο ίδιος, μετέχει στη Ιατρική ομάδα.

Ο Μακεδονικός Ομιλος Σκαφών σε συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου διοργανώνουν τη δράση: «Αλόννησος 2015» ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης και αλληλεγγύης, που θα διαρκέσει από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) με πολλαπλούς στόχους.

Ο πρώτος στόχος είναι ιατρικός, προκειμένου να εξετασθούν οι κάτοικοι του νησιού από γιατρούς υψηλού επιπέδου 19+3 ειδικοτήτων. Η ιατρική ομάδα αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά. Επίσης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οπτομέτρης, λογοθεραπευτής – λογοπεδικός και κλινική κοινωνική ψυχολόγος. Σημειώνεται ότι μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί, θα υπάρχουν: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμος υπερηχογράφος κατάλληλος για εξετάσεις καρδιάς – αορτής – προστάτη – νεφρών, pap test, κ.ά

Ο δεύτερος στόχος είναι εκπαιδευτικός, καθώς θα πραγματοποιηθούν 9 εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις και ένα τετράωρο σεμινάριο ΜΕΤΕΟ για τους κατοίκους του νησιού και για τους μαθητές. Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από γιατρούς και γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και πρ. Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.

Μέσω των παραπάνω πρωτοβουλιών θα προβληθεί τουριστικά το νησί στις αρχές της τουριστικής περιόδου, με την προσέλευση περισσότερων από 40 σκαφών και δεκάδων πληρωμάτων και επισκεπτών και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή, θα υποστηριχθούν γεωργοί και κτηνοτρόφοι με εδαφολογικές μελέτες και κτηνιατρικές δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου