ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξεμπλοκάρουν πτήσεις από Βρετανία για Σκιάθο

ξεμπλοκάρουν-πτήσεις-από-βρετανία-γι-522266

Στις 21 Ιουλίου ανοίγει «φτερά» η Jet2 και στις 23 του ίδιου μήνα η TUI για το αεροδρόμιο Σκιάθου – Στις 17 Ιουλίου έρχεται η Easy Jet στη Νέα Αγχίαλο

Το πολυπόθητο άνοιγμα της βρετανικής αγοράς σηματοδότησε η προχθεσινή, πρώτη άφιξη αεροπορικής πτήσης της British Airways στη Σκιάθο. Ευοίωνα τα πρώτα μηνύματα, με αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις να καταγράφεται, επιτέλους, από τη βρετανική τουριστική αγορά, ενώ την ίδια στιγμή, η Easy Jet ανοίγει το πλάνο πτήσεων στις 17 Ιουλίου για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Δύο ακόμη πυλώνες της περιοχής, η Jet2 και η TUI, αρχίζουν πτήσεις στις 21 Ιουλίου και στις 23 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Θετικά τα μηνύματα, σύμφωνα με την ανάγνωση του αερολιμενάρχη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «σε όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα θα έρχονται πλέον οι Αγγλοι, που είναι πολύ σημαντικό. Θα τονωθεί οικονομικά και η περιοχή μας, που το επιθυμούμε όλοι, τόσο πολύ».

Στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσγειώθηκε, στο μεταξύ, προχθές, το πρώτο αεροσκάφος από το Λονδίνο με 57 επιβάτες, ανοίγοντας την σταδιακή ροή αφίξεων από την Βρετανική αγορά, προς την Μαγνησία.

Τα πρώτα χαμόγελα έφερε στην Σκιάθο η πρώτη Βρετανική πτήση, με τον επιχειρηματία, Αρη Δερβένη, πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, να δηλώνει αισιόδοξος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Είναι πολλές οι πτήσεις. Το θέμα είναι να μην γίνει υπάρξει κάποιο απρόοπτο με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχουν ενδείξεις για αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα πτητικά προγράμματα», υπογράμμισε.

Θετικό είναι το γεγονός ότι ανάβει το «πράσινο φως» για πτήσεις στην Ελλάδα και από την Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο κ. Δερβένης εκφράζει την πεποίθηση ότι «μπορεί να σωθεί κάτι την τελευταία στιγμή. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για κρατήσεις. Οσο «φορτώνονται» οι πτήσεις και τα αεροπλάνα, και τα προγράμματα, τόσο θα αυξηθούν οι αφίξεις στα νησιά».

Οι πρώτοι επιβάτες από την Μεγάλη Βρετανία διατηρούν στην πλειονότητά τους, εξοχικά σπίτια στο νησί, ενώ όπως τονίζει ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, «παρόλα ταύτα, είναι μεγάλο βήμα».

Τα μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό και την Βρετανική αγορά, ειδικότερα, είναι πολύ αισιόδοξα για τις Σποράδες. «Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των πτήσεων που προβλέπεται και ελπίζουμε να μην ακυρωθούν στην πορεία. Εκδηλώνεται ζωηρό ενδιαφέρον, έτσι φαίνεται, και το αποτέλεσμα θα μετρήσει», επισημαίνει ο πρόεδρος.

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ

Κατά χιλιάδες έσπευσαν, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, να κάνουν κρατήσεις εισιτήριων οι Αγγλοι, με την Εasy Jet να καταγράφει αύξηση κατά 400% και την έτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair να προγραμματίζει πτήσεις με εισιτήριο μόλις 4,99 λιρών σε «πορτοκαλί προορισμούς».

Μετά τα νέα ότι «ανοίγουν» για ταξίδια 140 προορισμοί Βρετανοί που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίων για την Covid-19, έσπευσαν κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους. Η EasyJet ανακοίνωσε αύξηση κατά 400% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα στις κρατήσεις για την Κέρκυρα, το Φάρο της Πορτογαλίας, τη Νίκαια της Γαλλίας και το Αλικάντε και τη Μάλαγα της Ισπανίας, ενώ κατέγραψε και αύξηση 440% στις πωλήσεις πακέτων διακοπών.

Από την πλευρά της η Thomas Cook σημείωσε ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της διπλασιάστηκε μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης κι αυξάνεται συνεχώς. «Οι αναζητήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν και θα είναι η μεγαλύτερη νικήτρια όσον αφορά στις οικογένειες που κλείνουν την τελευταία στιγμή τις θερινές τους διακοπές», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Πριν την Πέμπτη πωλούσαμε πολύ λίγα πακέτα διακοπών σε πορτοκαλί χώρες και από τη στιγμή που η Ελλάδα, η ηπειρωτική Ισπανία και τα Κανάρια νησιά είναι πλέον προσβάσιμα στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς αναμένουμε μια πλημμυρίδα κρατήσεων το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου