ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Αθήνα ψηφίζει Αλόννησο… ~ Άνοιγμα στον εγχώριο τουρισμό

η-αθήνα-ψηφίζει-αλόννησο-άνοιγμα-στ-517891

Στοχευμένες δράσεις προβολής με την παρουσία του ένθερμου φίλου του νησιού Στάθη Παναγιωτόπουλου

Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών του «The Mall Athens» στο Μαρούσι συγκέντρωσε το περίπτερο του Δήμου Αλοννήσου, το οποίο λειτούργησε από την Πρωτομαγιά έως και τις 10 Μαΐου στο πλαίσιο της προβολής του νησιού των Σποράδων.

Μεταξύ των ένθερμων φίλων του νησιού συγκαταλέγεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος του επιτυχημένου τηλεοπτικού σόου «Ράδιο αρβύλα», ο οποίος διαθέτει εξοχική κατοικία στην Αλόννησο. Ο δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Αλοννήσου, συνομίλησε με τους επισκέπτες και φωτογραφήθηκε με τους εκπροσώπους του νησιού, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την σαφή προτίμησή του στις Βόρειες Σποράδες.

Πέρα από το πληροφοριακό υλικό που διανεμήθηκε από το περίπτερο του Δήμου Αλοννήσου, ο δημοφιλής προορισμός προβλήθηκε μέσω ραδιοφώνου και μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου, προκειμένου το προσελκύσουν οι διοργανωτές μεγάλο αριθμό εν δυνάμει επισκεπτών του προορισμού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί με έπαθλο πακέτα διακοπών στην Αλόννησο στο facebook του «The Mall Athens». Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της συγκεκριμένης ενέργειας προβολής ανέλαβε η MTC GROUP, εταιρεία συμβούλων Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου.

Το Δήμο Αλοννήσου εκπροσώπησαν διαδοχικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Κική Αναγνώστου, ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Τσουκανάς.

Οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου διατυπώνουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ενώ παράλληλα προτίθενται να αναπτύξουν και άλλες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογραμμίζει ότι «υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Αλόννησο και διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος είναι ενημερωμένος και γνωρίζει το νησί. Το περίπτερο της Αλοννήσου κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, και πολλοί, βλέποντας τις φωτογραφίες του νησιού, εκδήλωσαν την επιθυμία να το επισκεφθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο στόχος επετεύχθη και αναμένεται να αποδώσει καρπούς το προσεχές διάστημα.

Η παραπάνω πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσης που αναπτύσσουν οι ιθύνοντες του δήμου Αλοννήσου, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό θα υπάρξει συνέχεια με επίκεντρο την εγχώρια τουριστική αγορά.

Οι Ελληνες τουρίστες είναι σημαντικό κεφάλαιο για όλα τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου «αναμφισβήτητα θέτουμε στο επίκεντρο τον εγχώριο τουρισμό, διότι αποτελεί μια μεγάλη κατηγορία και συμβάλλει πάρα πολύ, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που μειώνεται ο εισαγόμενος τουρισμός, στην ενίσχυση της σεζόν. Οι δύο παραπάνω κατηγορίες, καταλήγει ο κ. Βαφίνης, λειτουργούν συμπληρωματικά».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου