ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απαγορεύονται οι καύσεις στα δάση

απαγορεύονται-οι-καύσεις-στα-δάση-515071

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου πληροφορεί ότι έως και τις 31 -10 απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, σύμφωνα και με τις πυροσβεστικές διατάξεις 1/2019/19-04- 2019 της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Υπενθυμίζεται εξάλλου η υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων για την αποψίλωσή τους από ξερά χόρτα προς αποφυγήν πυρκαγιών.

Η Υπηρεσία επίσης απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων έμπροσθεν οδών να αποκόψουν τυχόν κλαδιά δέντρων που προεξέχουν και εμποδίζουν την κυκλοφορία, δημιουργώντας μάλιστα πολλές φορές επικίνδυνες καταστάσεις. Παρακαλούνται οι δημότες όπως τα κλαδιά δεματοποιούνται σε μέγεθος που βοηθά την αποκομιδή τους και να μην εγκαταλείπονται σε ρείθρα.

Λόγω της ανυπαίτιας καθυστέρησης στην πρόσληψη του αναγκαίου εποχικού προσωπικού στην καθαριότητα, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι όπως συμβάλουν στη διατήρηση της καθαριότητας στο νησί ακολουθώντας το πρόγραμμα αποκομιδής και να τοποθετούν τα απορρίμματα εντός των κάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου