ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πανελλήνιο φεστιβάλ κοσμήματος

πανελλήνιο-φεστιβάλ-κοσμήματος-51014

Το πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ κοσμήματος θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου πνεύματος στη Σκιάθο και θα συμμετέχουν περισσότερο από 500 εκθέτες οι οποίοι θα αναδείξουν τις δημιουργίες τους.

Η συγκεκριμένη έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, με απώτερο στόχο να αποτελέσει μακροπρόθεσμα θεσμό.

«Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία και εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση κόσμου, διότι θα συμμετάσχουν εργαστήρια κοσμήματος από όλη την Ελλάδα» αναφέρει ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης.

Σκοπός του Ομίλου είναι και φέτος μέσω των δραστηριοτήτων του να αναδείξει το νησί της Σκιάθου ως τον δημοφιλέστερο Ελληνικό αλλά και διεθνή τουριστικό προορισμό για το καλοκαίρι του 2013. Συγκεκριμένα ο Όμιλος επιχειρηματιών θέλοντας να ενδυναμώσει την ελληνική τουριστική αγορά του νησιού, βρίσκεται σε συζητήσεις με δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι θα προβάλουν με διαφημιστικά σποτ το νησί από τις αρχές του Ιανουαρίου, ως τον πιο δημοφιλή προορισμό για το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, προγραμματίζονται εκθέσεις ζωγραφικής από διάσημους εικαστικούς στην διάρκεια της σεζόν, όπως ο Φίλιππος Τσιάρας, λάτρης του νησιού, ο οποίος θα εκθέσει έργα του στο μουσείου της Μονής της Ευαγγελίστριας. Παράλληλα θα εκθέσουν έργα τους σε ξενοδοχεία του νησιού οι εικαστικοί Γιάννης Λασιθιωτάκης, Παναγιώτης Τανιμανίδης, Μανώλης Πολυμέρης και άλλοι. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού και όχι μόνο.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της νέας χρονιάς, ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρηματιών και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Κουκουλάκης εκτιμά ότι το 2013 η τουριστική κίνηση θα έχει θετικό πρόσημο για την Σκιάθο, λαμβανομένων υπόψη των προκρατήσεων και του γενικότερου ενδιαφέροντος που υπάρχει από το εξωτερικό.

Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι απευθείας πτήσεις από Μόναχο και Ρωσία θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα από τους δύο προαναφερθέντες προορισμούς, ενώ το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται, θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, γιατί η Σκιάθος ήταν φέτος το νούμερο ένα νησί πανελλαδικά, παράλληλα είχαμε αύξηση 6% σε επίπεδο αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό και πιστεύω ότι και η νέα σεζόν θα εξελιχθεί θετικά» επισημαίνει ο κ. Κουκουλάκης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι ήδη γίνεται προεργασία για το 2014.

Οι σχολικές εκδρομές είναι, τέλος, ένα ακόμη πεδίο το οποίο εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου.
«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις, έχοντας ως στόχο την αύξηση του συνολικού αριθμού των σχολείων που επισκέπτονται την Σκιάθο, στο πλαίσιο μαθητικών ή εκπαιδευτικών γενικότερα εκδρομών» επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου και προσθέτει «το νησί έχει καταλάβει κορυφαία θέση διεθνώς λόγω της προβολής που γίνεται και πιστεύω ότι συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια, θα έχουμε ακόμη καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου