ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβάθμιση των λιμανιών

αναβάθμιση-των-λιμανιών-50185

Εργα υποδομής στη Σκόπελο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»

Aίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλοδημος ΙΙ» για χρηματοδότηση των μελετών, που αφορούν στα λιμάνια της Σκοπέλου, υπέβαλε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του νησιού τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το αίτημα εγκρίθηκε με πίστωση 692.000 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν στη βελτίωση και στη συντήρηση των λιμενικών υποδομών του λιμανιού στη χώρα Σκοπέλου και στο Λουτράκι της Γλώσσας.

«Οι μελέτες είναι προαπαιτούμενο για την εκτέλεση των έργων. Αμεσα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες διαγωνισμού για ανάδειξη αναδόχου μελετητή, ώστε να είμαστε έτοιμοι για υλοποίηση» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, Αγγελος Ξηντάρης.

Πρόκειται για λιμενικά έργα και ποιοτικές εγκαταστάσεις που βελτιώνουν σημαντικά τις υποδομές του νησιού, με απώτερο στόχο να το οδηγήσουν σε ανώτερο επίπεδο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Η επιτυχία του αιτήματος, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, ευχαριστώντας δημόσια τους βουλευτές Χρήστο Μπουκώρο, Κώστα Μαραβέγια, Ζέτα Μακρή και Αθανάσιο Λιούπη, «οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν τις προτάσεις του Δήμου».

Παράλληλα ευχαρίστησε «τα μέλη του ΔΣ, την υπάλληλο Ρηγίνα Κασσανδριανού», επισημαίνοντας ιδιαιτέρως, το κλίμα συνεργασίας με τον δήμαρχο Σταμάτη Περίσση και τη δημοτική ομάδα, «με την οποία ακούραστα υλοποιούμε το πρόγραμμά μας με τακτική και στρατηγική και σχεδιάζουμε με ρεαλισμό, όραμα και αειφορία τη νέα εποχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου