ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδήλωση με το Γλωσσώτικο ιδίωμα

εκδήλωση-με-το-γλωσσώτικο-ιδίωμα-501811

Μουσική και θεατρική βραδιά διοργάνωσαν πρόσφατα ο Σύλλογος των απανταχού Γλωσσωτών με έδρα το Βόλο σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας, με την συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Γλώσσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο γήπεδο του Γυμνασίου Γλώσσας και συμμετείχαν οι: Κατερίνα Ντίνου, Γεώργιος Ντίνου, Γεώργιος Μιχελής, Χρήστος Κάστανος, Δέσποινα Αθανασίου, Νεκτάριος Ρήγας και άλλοι Γλωσσώτες. Η θεατρική βραδιά περιελάμβανε αυτοσχέδια σκετσάκια και ατάκες με την ντοπιολαλιά και ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα «Μουσικές περιπλανήσεις» που απαρτίζουν οι Κωνσταντίνος Μαρούλης, Γιάννης Πρεβένιος, Νίκος Μπόζας, Τίνα Ζαντιώτου και Φιλίτσα Μίτσου.

Ήταν μία πολύ επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση που την αγκάλιασε πλήθος κόσμου που κατέκλισε τις κερκίδες και το προαύλιο του γηπέδου μπάσκετ του γυμνασίου Γλώσσας. Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων (των Απανταχού Γλωσσωτών) Σπύρος Λιάλιος και (του Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας) Γιώργος Μιχελής καλωσόρισαν τους επισήμους που παραβρέθηκαν, τον δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη, τον αντιδήμαρχο Νίκο Βαφίνη και με σύντομο χαιρετισμό τους ο καθένας χωριστά ευχαρίστησαν τον κόσμο και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησης της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης.

Οι έφηβοι και έφηβες της Γλώσσας συμμετείχαν με μεγάλη χαρά σε θεατρικά σκετσάκια γραμμένα από την μοναδική Γλωσσιώτισσα ερασιτέχνη σεναριογράφο Αγγέλα Κύρμπα, με άριστη απόδοση σε ρόλους που χαρακτήριζαν σατιρικά την καθημερινή ζωή και συνήθειες των ντόπιων κατοίκων του χωριού των τελευταίων δεκαετιών.

Το πλήθος του κόσμου διασκέδασε πραγματικά από το πρώτο και θεατρικό μέρος της εκδήλωσης με ξέφρενα γέλια και στη συνέχεια απόλαυσε μουσικά ακούσματα και τραγούδια από τους ερασιτέχνες καλλιτέχνες και τραγουδιστές της Γλώσσας, που γέμισαν και συγκίνησαν τις καρδιές όλων.

Η βραδιά έκλεισε με το ερασιτεχνικό συγκρότημα «Μουσικές περιπλανήσεις», που αποτελείται κυρίως από Γλωσσώτες μουσικούς και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου