ΣΠΟΡΑΔΕΣ

4.752 αεροπορικές αφίξεις το τριήμερο στο Αεροδρόμιο Σκιάθου

4-752-αεροπορικές-αφίξεις-το-τριήμερο-στο-488847

Προβληματισμένοι οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για πληρότητες 40 – 90% σε χερσαία και νησιωτική Μαγνησία

Αύξηση παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών του τριημέρου σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου, που κάνουν λόγο για 4.752 αφιχθέντες φέτος έναντι 4.565 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Η αύξηση είναι εμφανής στον αριθμό των αεροσκαφών, καθώς το σύνολο των φετινών αφίξεων και αναχωρήσεων μεταφράζεται σε 82 τσάρτερ, έναντι 71 που καταγράφηκαν κατά το περσινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (6-9 Ιουνίου), με την αγγλική αγορά να κατέχει κορυφαία θέση μεταξύ των ξένων αγορών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η εγχώρια αγορά βρίσκεται σε φάση αναμονής, γεγονός που αποτυπώνεται ευκρινώς στις πληρότητες των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων, στη διάρκεια του τριημέρου, οι οποίες δεν ξεπέρασαν το 70-75% στα νησιά, ενώ στη χερσαία Μαγνησία, αντίστοιχα, σημειώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις, από 40-90%.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, υπογραμμίζει ότι αναμφίβολα η κίνηση του τριημέρου δεν ήταν η αναμενόμενη και παρουσιάζει απόκλιση σε σύγκριση με πέρυσι. «Ολοι είμαστε προβληματισμένοι για την εξέλιξη της σεζόν, διότι είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον. Η κίνηση του τριημέρου θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί λόγω της διαπραγμάτευσης που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη» όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου εκτιμά ότι για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος απαιτείται διαφορετικός σχεδιασμός σε επίπεδο προβολής της Σκιάθου, προκειμένου «να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό για όλη τη διάρκεια του χρόνου το νησί και να προσελκύει ακόμη περισσότερους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής».

Στη χερσαία Μαγνησία

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται, την ίδια στιγμή, οι θέσεις και ο ευρύτερος προβληματισμός των ξενοδόχων στη χερσαία Μαγνησία, οι οποίοι παρακολουθούν με έκδηλη αγωνία τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, τα ποσοστά πληρότητας σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα άγγιξαν το 90% ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, στο νότιο, το κεντρικό και το ανατολικό Πήλιο, κυμάνθηκαν μεταξύ 40-60%.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας εκφράζουν για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία τους διά στόματος του κ. Ζαφείρη, ο οποίος επισημαίνει ότι «παρά το γεγονός ότι ήταν πάρα πολύ καλός ο καιρός του τριημέρου και προσφέρονταν για εκδρομές, δεν λειτούργησε, εντούτοις, όπως θα έπρεπε. Καλούμε, λοιπόν, τους πολιτικούς, να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, προκειμένου να λήξει το κλίμα αβεβαιότητας, που λειτουργεί ανασταλτικά για τον τουρισμό». Οι ξενοδόχοι εκφράζουν από κοινού την ανησυχία τους, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να επέλθει συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές, προκειμένου να ακολουθήσουν και πάλι ανοδική πορεία οι δείκτες της τουριστικής κίνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου