ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύνδεση της Σκιάθου με Μόναχο

σύνδεση-της-σκιάθου-με-μόναχο-48757

Σημαντικές προοπτικές δημιουργεί για την Σκιάθο η απευθείας αεροπορική γραμμή που θα συνδέει από την νέο σεζόν το νησί με την πόλη του Μονάχου. Συγκεκριμένα, το νησί του Παπαδιαμάντη θα συνδέεται απ’ ευθείας το καλοκαίρι του 2013, από τις 23 Μαΐου έως τις 3 Δεκεμβρίου, μέσω της αεροπορικής εταιρίας CONDOR με την πόλη του Μονάχου. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ουσιαστικής σημασίας πρώτο βήμα, προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο δίαυλος επικοινωνίας με την περιοχή της Γερμανίας, που ανέκαθεν διέθετε ένθερμους φίλους των Βορείων Σποράδων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την κίνηση της περσινής σεζόν στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, δραματική μείωση παρουσίασε η επισκεψιμότητα των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι περιορίστηκαν σε διψήφιο νούμερο, μόλις 23, εν αντιθέσει προς τους 2.351 επισκέπτες της περσινής περιόδου. Οι καλά γνωρίζοντες τα τουριστικά θέματα εκτιμούν ότι η φετινή μείωση των Γερμανών τουριστών αποδίδεται εν μέρει στην οικονομική αστάθεια που γεννά η περίοδος της κρίσης, τονίζοντας παράλληλα ότι η ύπαρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με το Μόναχο, θα ενδυναμώσει το τουριστικό ενδιαφέρον που προέρχεται από την συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή χώρα.

Σε γενικές γραμμές πάντως, σημειώθηκε αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αερολιμένα Σκιάθου για την φετινή σεζόν, ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων αλλοδαπών ήταν 117.846, έναντι των 112.893 της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η σαφής αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού λειτούργησε σε αρκετές περιπτώσεις ως αντίβαρο, σε σχέση με την αντίστοιχη μείωση του συνολικού αριθμού των ημεδαπών τουριστών που κινήθηκαν κατά την φετινή περίοδο στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Εντυπωσιακή είναι, ειδικότερα, η αύξηση των Αυστριακών τουριστών, οι οποίοι ανέρχονται σε 5.732 φέτος, έναντι 2.957 κατά την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα νούμερα και για τους Τσέχους τουρίστες, οι οποίοι είναι συνολικά 1.155, έναντι των 990 επισκεπτών που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Πρώτη δύναμη ήταν και παραμένει η Μεγάλη Βρετανία με 60.832 συνολικά επισκέπτες φέτος, ενώ η εξίσου έντονη επισκεψιμότητα της περσινής σεζόν μεταφράζεται σε 57.701 επισκέπτες. Εξίσου δημοφιλής είναι παράλληλα η Σκιάθος και στους Σουηδούς, δεδομένου ότι φέτος ταξίδεψαν στην Σκιάθο, μέσω του αεροδρομίου, 9.247 τουρίστες, και πέρυσι 8.009, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για τους Νορβηγούς τουρίστες μεταφράζονται σε 10.946 αφίξεις φέτος, έναντι 6.956 πέρυσι.
Τα παραπάνω δεδομένα αποτυπώνουν τις γενικότερες προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εισερχόμενου τουρισμού και όπως είναι προφανές, το άνοιγμα προς την Γερμανία θα αποδώσει τα αναμενόμενα σε μακροπρόθεσμη, τουλάχιστον, βάση.

Δραματική μείωση παρουσίασε, ταυτόχρονα, η επισκεψιμότητα των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι περιορίστηκαν σε διψήφιο νούμερο, μόλις 23, εν αντιθέσει προς τους 2.351 επισκέπτες της περσινής περιόδου. Κατά γενική ομολογία η κατακόρυφη μείωση των Γερμανών τουριστών οφείλεται στην περίοδο της οικονομικής αστάθειας που διανύει η Ελλάδα λόγω της κρίσης και θεωρήθηκε εν πολλοίς αναμενόμενη, λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Οι Ιταλοί, αντιθέτως, που διανύουν επίσης περίοδο οικονομικής ύφεσης, έστρεψαν και πάλι το τουριστικό τους ενδιαφέρον προς την περιοχή μας, αλλά με μια ελαφρά διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι, όπως αποδεικνύουν, άλλωστε, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του κρατικού αερολιμένα Σκιάθου, που κατέγραψαν 10.941 επισκέπτες φέτος, έναντι 13.545 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου