ΣΠΟΡΑΔΕΣ

1.571 αφίξεις χθες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

1-571-αφίξεις-χθες-στο-αεροδρόμιο-της-σκιά-477144

Εναλλακτική λύση για τις πτήσεις ~ Τα ραδιοβοηθήματα της Θεσσαλονίκης διευκολύνουν τα αεροπλάνα που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο Σκιάθου

Κανονικά συνεχίζονται οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, έως ότου δοθεί εκ νέου πιστοποίηση στο ραδιοβοήθημα της Σκοπέλου, μέσω εναλλακτικών λύσεων τις οποίες υιοθετούν και άλλα αεροδρόμια ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εναλλακτική διαδικασία που εφαρμόζεται τις τελευταίες μέρες, δεν λαμβάνεται υπόψη το ραδιοβοήθημα της Σκοπέλου που είναι εκτός λειτουργίας διότι έχει λήξει η πιστοποίηση, αλλά η ένδειξη του ραδιοβοηθήματος της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολύνονται τα αεροπλάνα που προσεγγίζουν το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κατά συνέπεια, πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι εννέα πτήσεις που ήταν καταγεγραμμένες στο χθεσινό ημερήσιο πρόγραμμα και αφίχθησαν στο νησί 1.571 συνολικά τουρίστες.

Σε εποχές κατά τις οποίες αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι αφίξεις τσάρτερ και επιβατών, είναι ουσιαστικό ζητούμενο η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου της Σκιάθου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν χωρίς προβλήματα οι πολυάριθμοι επισκέπτες της Μαγνησίας.

Οι υπεύθυνοι της ΥΠΑ διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα μηχανήματα, αλλά έχει λήξει ο χρόνος επιθεώρησης, ο οποίος γίνεται από αέρος, με ειδικό αεροπλάνο. Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαθέτει δύο αεροπλάνα ειδικά μετασκευασμένα, ώστε να υλοποιούν ελέγχους για τις ενδείξεις των ραδιοβοηθημάτων. Ωστόσο, τα αεροσκάφη αυτά παραμένουν καθηλωμένα, λόγω έλλειψης πόρων.

Παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η πιστοποίηση στα ραδιοβοηθήματα δεκάδων αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου, λόγω έλλειψης κονδυλίων, εντούτοις, έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, μέσω της προαναφερθείσας εναλλακτικής διαδικασίας.

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί το γεγονός ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται 24 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροπλάνων και 3.000 τουρίστες περίπου, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, είναι εμφανές ότι είναι επιβεβλημένη η υιοθέτηση εναλλακτικής λύσης.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, Ηλίας Πετράκης «οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά και μετά τη λήξη της πιστοποίησης στο ραδιοβοήθημα της Σκοπέλου, διότι το πρόβλημα λύθηκε με εναλλακτικές διαδικασίες που έχουν εκπονηθεί». Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, τονίζοντας παράλληλα ότι «το ραδιοβοήθημα της Θεσσαλονίκης είναι εν ενεργεία, με αποτέλεσμα να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε».

Οι παραπάνω διαδικασίες ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ακολούθησε η Σκιάθος, η Σαντορίνη και σταδιακά λύνεται το θέμα της ομαλής λειτουργίας των αεροδρομίων, στα οποία έχει λήξει η πιστοποίηση των ραδιοβοηθημάτων.

«Σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, σπεύδουμε να βρούμε την ανάλογη λύση» υπογραμμίζει ο κ. Πετράκης, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι «οι εναλλακτικές διαδικασίες που εκπονήθηκαν, περιγράφονται σε αγγελίες οι οποίες είναι δημοσιευμένες για δημόσια χρήση, παγκοσμίως».

Η κατάσταση στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει εξομαλυνθεί, μετά τις διαδικασίες που έγιναν και όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο αερολιμενάρχης Σκιάθου «όλα βαίνουν καλώς. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου