ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητείται… χειριστής για το ακτινολογικό

ζητείται-χειριστής-για-το-ακτινολογ-464228

Συστάσεις από το Δημόκριτο για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Τελεσίγραφο από το Δημόκριτο για τη λειτουργία του ακτινολογικού στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποσταλεί έγγραφο με το οποίο γίνονται συστάσεις για το καθεστώς λειτουργίας του ακτινολογικού ενώ ζητείται και πιστοποίηση χρήσης του προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ακτινολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας της Σκιάθου που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών λειτουργεί κάτω από αντίξοες συνθήκες και χάρη στο φιλότιμο των υπαλλήλων του Κ.Υ.

Ωστόσο πολλές φορές το θέμα έχει τεθεί υπό την έννοια ότι υφίσταται ανάγκη για την πρόσληψη εμφανιστή χειριστή για το ακτινολογικό τμήμα, ειδικότητα που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Μάλιστα πριν από ορισμένους μήνες και κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες για ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό είχε αναληφθεί η δέσμευση εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα πρόσληψης ενός εμφανιστή – χειριστή για το Ακτινολογικό Τμήμα, που ωστόσο παρέμεινε στις καλένδες όλο αυτό το διάστημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετά ακτινολογικά τμήματα στα Κέντρα Υγείας είτε δε λειτουργούν επειδή δεν υπάρχει κάποιος να τα συντηρήσει, είτε λείπει ακτινολογικό φιλμ, είτε υπάρχει η υποδομή αλλά όχι το απαραίτητο προσωπικό.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις διατάξεις που διέπουν τον κλάδο της υγείας, μόνο νοσηλευτής ΤΕ αντίστοιχης ειδικότητας (εμφανιστή – χειριστή ακτινολογικού) δύναται να στελεχώσει θέση εμφανιστή σε ακτινολογικό τμήμα. Αλλως και εφόσον υπάρχει έλλειψη ειδικού νοσηλευτή μπορεί κάποιος νοσηλευτής ΤΕ να αναλάβει προσωρινά τη σχετική υποχρέωση με την προϋπόθεση ότι διαθέτει ανάλογη προς τούτο ειδίκευση και εμπειρία και με τον χρονικό περιορισμό του διμήνου ή κατ’ απώτατο όριο του εξαμήνου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου