ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανακύκλωση αλιευτικών εργαλείων άρχισε η δημοτική αρχή Αλοννήσου

ανακύκλωση-αλιευτικών-εργαλείων-άρχ-463887

Στο πλαίσιο συμμετοχής στο Δίκτυο «Μπλε Δήμων»

Αρχισε η προσπάθεια για την ανακύκλωση αλιευτικών εργαλείων στην Αλόννησο με τη δημιουργία σταθμού συλλογής στο λιμανάκι Βότση.

Η δημοτική αρχή Αλοννήσου αναφέρει ότι έγινε ενημέρωση των αλιέων στο αλιευτικό καταφύγιο και η ανταπόκριση που υπήρχε ήταν θετική.

Ο Δήμος Αλοννήσου αποτελεί μέλος του δικτύου “Μπλε Δήμων”, το οποίο αφορά σε δίκτυο σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων και ανακύκλωσης αλιευτικών εργαλείων, που υλοποιείται από τον φορέα Aegean rebreath υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συμμετέχουν οι δήμοι Πάρου, Πόρου, Ανάφης, Αντιπάρου, Τήνου, Σύρου, Λευκάδας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, καθώς και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Το Δίκτυο στοχεύει στην ανάδειξη και ανταλλαγή καλών πρακτικών, στην αξιοποίηση των εμπειριών για την υλοποίηση οριζόντιων δράσεων και την παροχή συμβουλευτικού έργου σε κεντρικό επίπεδο.

Φιλοδοξία του είναι να ενώσει δημοτικές αρχές, αλιευτικές κοινότητες και τοπικές ομάδες πολιτών στον αγώνα για την προστασία των θαλάσσιων πόρων με ταυτόχρονη ανάπτυξη των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.

Μερικές από τις δράσεις του είναι η υλοποίηση εκπαιδευτικών σε σχολεία ανά την Ελλάδα, η συλλογή δεδομένων που αφορά στη θαλάσσια ρύπανση, η συγκέντρωση ερευνητικών δραστηριοτήτων σχετικά με την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων και τη συγκέντρωση βαρέων μετάλλων και μικροπλαστικών σε αυτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου