ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς σκάφος διακομιδής

χωρίς-σκάφος-διακομιδής-447163

Συνάντηση με Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας του νυν και του νέου δημάρχου Σκοπέλου

Με γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου συναντήθηκαν χτες το πρωί ο νυν και ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου για θέματα που αφορούν τις λιμενικές υπηρεσίες του νησιού και για τις υποδομές, μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων και των επαγγελματιών της Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οι δύο δήμαρχοι συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Αθανάσιο Μπούσιο, και με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής& Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, στις 10 το χθες το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον του νησιού όπως προκύπτει από το θέμα της κατάργησης του λιμενικού σταθμού Γλώσσας και της υποβάθμισης του υπολιμεναρχείου Σκοπέλου σε λιμενικό τμήμα που θα υπάγεται στο λιμεναρχείο Σκιάθου, όπως προκύπτει από το Προεδρικό Διάταγμα 81/2014. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την υποβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών της Σκοπέλου καθώς πιστεύουν ότι αυτή η υποβάθμιση, η οποία συνεπάγεται και την υποβάθμιση των λιμενικών συγκοινωνιών, είναι δείγμα ερήμωσης του νησιού, σύμφωνα με το νυν δήμαρχο, κ. Μιχελή. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για την απομάκρυνση του πλωτού σκάφους του Λ.Σ. το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμα και για τη διακομιδή περιστατικών από το Κέντρο Υγείας του νησιού στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου. «Διαφωνούμε κάθετα με την υποβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών του νησιού καθώς αυτό είναι ενάντια στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Χρήστος Βασιλούδης.

Οι γενικοί γραμματείς διαβεβαίωσαν τους δημάρχους ότι σε περίπτωση δυσλειτουργιών στην εξυπηρέτηση των λιμενικών αναγκών που προκύπτουν από αυτή την υποβάθμιση, το θέμα θα επανεξεταστεί και θα προχωρήσουν στις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες. Επίσης, δεσμεύθηκαν ότι δεν θα απομακρυνθεί το πλωτό του Λιμενικού Σώματος από τη Σκόπελο.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε και το έργο της αποκατάστασης του λιμανιού του Αγνώντα. Ο υπεύθυνος γενικός γραμματέας, κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι το έργο της αποκατάστασης της ζημιάς στο λιμάνι του Αγνώντα, το οποίο κοστολογείται πάνω από 200.000 ευρώ σύμφωνα με τους δημάρχους, θα δημοπρατηθεί σύντομα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ζέτα Μακρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου