ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με φόντο τον έναστρο ουρανό

με-φόντο-τον-έναστρο-ουρανό-421440

Μέσω ιστοσελίδων και των socialmediaκάνουν το γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες γαλαξιών, άστρων, του ήλιου και της σελήνης του κ. Γιώργου Μιχαήλ.

Ο κ. Γιώργος Μιχαήλ, μέλος της εταιρείας αστρονομίας και διαστήματος Βόλου, διαμένει στη Σκόπελο και διαθέτει ένα ερασιτεχνικό αστεροσκοπείο στο σπίτι του, το οποίο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει σύγχρονα αστεροσκοπεία, καθώς έχει το πρώτο ηλιακό ραδιοτηλεσκόπιο στην Ελλάδα.

Με αυτό παρακολουθεί τις δραστηριότητες του ήλιου, όπως τις εκρήξεις, τις εκλάμψεις και τις ψυχρές περιοχές του υπέρλαμπρου άστρου. Από τα έξι τηλεσκόπια που κατέχει, τα δύο είναι ηλιακά με ειδικά φίλτρα ενώ τα άλλα παρακολουθούν τη σελήνη, τους πλανήτες και διάφορους γαλαξίες, όπως την Ανδρομέδα.

«Αυτή την εποχή, φαίνεται πολύ καθαρά το φεγγάρι, ο Αρης και ο Κρόνος» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μιχαήλ. Κατά καιρούς, κυρίως όταν υπάρχουν διάφορα αστρονομικά φαινόμενα, όπως εκλείψεις, γίνονται διάφορες δραστηριότητες στην παραλία της Σκοπέλου, όπου οι πολίτες και οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να δουν εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μέσα από ένα φακό.

Μέσα από τις ιστοσελίδες του, δίνει πληροφορίες για τον ουρανό της Σκοπέλου, όπως τον καιρό, ζωντανή σύνδεση μέσω κάμερας για τη θέα του σκοπελίτικου ουρανού και τη φωτορύπανση. Ο κ. Μιχαήλ αποτυπώνει με φωτογραφίες το υπέροχο θέαμα οι οποίες ταξιδεύουν στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο μέσω των socialmedia όπου αναρτώνται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου