ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τους έκαψε… ο τελικός Μουντιάλ ~ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΙΔΙΚΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

τους-έκαψε-ο-τελικός-μουντιάλ-παρανο-420519

Το προσημειωμένο 50ευρω αστυνομικού ως ποντάρισμα στον αγώνα Γερμανία – Αργεντινή τους οδήγησε στο Τμήμα

Τη μπάνκα στον αέρα… ενός παράνομου στοιχηματζίδικου στη Σκιάθο τίναξαν αστυνομικοί του Α.Τ. στο νησί. Οταν ο αστυνομικός – «τζογαδόρος» άπλωνε το χέρι του για να δώσει 50ευρω, ποντάροντας στον ποδοσφαιρικό αγώνα που έβλεπε όλη η υφήλιος, το μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, οι υπεύθυνοι της καφετέριας δεν περίμεναν ότι θα ήταν προσημειωμένο.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου είχαν περιέλθει και αξιοποιήθηκαν πληροφορίες για πρακτορείο παράνομου στοιχηματισμού σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, πίσω από τις μηχανές του καφέ. Το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ανέμεναν το σφύριγμα της έναρξης της κορυφαίας αναμέτρησης στο Μαρακανά, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη πέρασε την είσοδο της καφετέριας και πόνταρε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ στο παράνομο στοίχημα.

Με την παραλαβή του χαρτονομίσματος από τους υπευθύνους, η αστυνομική επιχείρηση αποκαλύφθηκε. Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών. Ενός 38χρονου προσωρινά υπεύθυνου του καταστήματος και μιας 26χρονης σερβιτόρας, με την κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Αναζητούνταν προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμη ένας 48χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος.

18 αποκόμματα και 1.660 ευρώ

Σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής, ως μέσα διευκόλυνσης στη διενέργεια παράνομου στοιχήματος, καθώς και
  • 18 εκτυπωμένα αποκόμματα παράνομου στοιχήματος, προγενέστερων ημερομηνιών.

Επιπλέον, στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.660 ευρώ, ως προερχόμενο από τον παράνομο στοιχηματισμό.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου