ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταδύσεις σε ναυάγια το 2020

καταδύσεις-σε-ναυάγια-το-2020-414132

Προχωρούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα του πρώτου ενάλιου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να ανοίξει ο πρώτος επισκέψιμος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή της Αλοννήσου, με το κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης πολιτών στην παλιά χώρα να βρίσκεται στην τελική ευθεία. Στην παρούσα φάση η δημοτική αρχή και οι συναρμόδιοι φορείς έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εγκαινιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ προετοιμάζεται, παράλληλα, το νέο κτίριο στην Στενή Βάλλα Αλοννήσου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου η ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με θέμα: «Καταδυτικός Τουρισμός και Θαλάσσιο Πάρκο». Την ημερίδα συντόνισε ο διευθυντής της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας Δημήτριος Τσούμας.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, Γιώργος Μουλάς, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, παρουσία φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταδύσεων και του τουρισμού γενικότερα.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους ο Σπυρίδων Ιωσηφίδης Τεχνολόγος – Ιχθυολόγος Πανεπιστημίου Αιγαίου , Φορέας διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, με θέμα: «Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Β. Σποράδων. Η προσβασιμότητα στην κατάδυση ως μηχανισμός προστασίας» και ο Αγγελος Μαγκλής, ιδρυτής και αντιπρόεδρος της « Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε», εταίρος του Ευρωμεσογειακού έργου BLUMED, συντονιστής εταίρος του «Ανω Μαγνήτων Νήσοι», με θέμα : «Αναπτυξιακές δυνατότητες του καταδυτικού τουρισμού στην Αλόννησο».

Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν εστίασαν στην ανάπτυξη του Τουρισμού και του καταδυτικού τουρισμού ειδικότερα, με την ενεργή συνεργασία της ΠΕΔ Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλοννήσου.

Σημαντικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους της ΠΕΔ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο συνιστά ένα καινοτόμο σχέδιο που ενθουσίασε τους παριστάμενους.

Το πρόγραμμα καταδύσεων σε επισκέψιμους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, που ανοίγει αυλαία ουσιαστικά στην Περιστέρα της Αλοννήσου και στο ναυάγιο κλασικών χρόνων, αναμένεται να ενισχύσει τον καταδυτικό τουρισμό, με τον δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη να υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι μόλις ανοίξει το πρώτο ναυάγιο, θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία και για τα υπόλοιπα αρχαία ναυάγια της περιοχής που έχουν κηρυχτεί επισκέψιμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου