ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνταξιούχος αρτοποιός, λάτρης της αστρονομίας

συνταξιούχος-αρτοποιός-λάτρης-της-ασ-413556

Ο Γιώργος Μιχαήλ διαθέτει ολοκληρωμένο πλανητάριο και μετεωρολογικό σταθμό – Εστησε τηλεσκόπια στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου

Περισσότερα από 200 άτομα παρατηρούν σε καθημερινή βάση τα μυστήρια του σύμπαντος, στρέφοντας το βλέμμα στον έναστρο ουρανό, με τη βοήθεια τεσσάρων τηλεσκόπιων που έχει στήσει ερασιτέχνης αστρονόμος στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο συνταξιούχος αρτοποιός Γιώργος Μιχαήλ, ο οποίος γνωρίζει τα μυστικά του ψωμιού και του σύμπαντος συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Σκοπέλου, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα σε ενήλικες και παιδιά να κοιτάζουν ψηλά, να παρατηρούν τον ουρανό και τα μυστήρια του διαστήματος.

Τα τηλεσκόπια που έχει στήσει ο ερασιτέχνης αστρονόμος από την Σκόπελο αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι αναζητούν με έκδηλο ενδιαφέρον πληροφορίες για τα ουράνια σώματα και το σύμπαν που μας περιβάλλει.

«Οι παρατηρήσεις άρχισαν στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστούν μέχρι την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου», αναφέρει ο ερασιτέχνης αστρονόμος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για να προσθέσει ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει αποκτήσει πολλούς ένθερμους φίλους.

Στο μεταξύ, δεκάδες μαθητές σχολείων επισκέπτονται το οργανωμένο πλανητάριο που έχει δημιουργήσει στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στην θέση Γλυφονέρι προ πολλών ετών, με τον σύγχρονο εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και Μετεωρολογικό Σταθμό εγκεκριμένο από την ΕΜΥ.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα προσφέρει χαρά στον κ. Μιχαήλ, μέλος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι από μικρή ηλικία είχε έφεση στον συγκεκριμένο τομέα και ήθελε να ασχοληθεί με τα μυστήρια του σύμπαντος: «Είχα πάθος από μικρός αλλά λόγω του ότι είχα επιχειρήσεις δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ. Όταν όμως δραστηριοποιήθηκα στην συνέχεια με την αρτοποιία ως εργάτης, είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ασχολήθηκα εντατικά μετά με το αστεροσκοπείο», είπε.

Η πρωτοβουλία του έχει γίνει ευρύτερα γνωστή, με τον ίδιο να προωθεί την αστρονομία στην Σκόπελο, και παράλληλα την δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με μια επιστήμη που ανοίγει δρόμους γνωριμίας με το σύμπαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου