ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοπρατείται οδός στο δήμο Σκοπέλου

δημοπρατείται-οδός-στο-δήμο-σκοπέλου-411491

Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού

Αλλο ένα έργο εγκρίθηκε προς δημοπράτηση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, το οποίο αφορά τη βελτίωση οδού στο νησί της Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη βελτίωση της οδού προς την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού το οποίο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου προς ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Μοναστήρια του δήμου Σκοπέλου, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τα έργο βρίσκεται στο Ανατολικό – Νότιο Ανατολικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση περίπου 2.000,00μ. από την χώρα της Σκοπέλου. Το μήκος επέμβασής του προς εκτέλεση έργου είναι συνολικά 1.635,00 μέτρα και αφορά εργασίες σε υφιστάμενη διανοιγμένη αγροτοδασική οδό με εμφανή τα κατασκευασμένα υδραυλικά έργα που αφορούν την απορροή των ομβρίων υδάτων. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, μήκους 1.635,00 μ. και πλάτους 5.00μ., καθώς, επίσης, διαγράμμισης οδοστρώματος και τοποθέτησης μονόπλευρου στηθαίου ασφαλείας. Τέλος, περιλαμβάνει τα αναγκαία τεχνικά έργα για την απαιτούμενη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού σε ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Μοναστήρια του νησιού, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ συγχρόνως βελτιώνει την προσβασιμότητα επί των παρακείμενων, του εν λόγω δρόμου, ιδιοκτησιών.

Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε αμφίδρομη σχέση και επίδραση με την ανάπτυξη του τουρισμού.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. το Μάρτιο του 2014 και είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ) που αφορά έργα για την ανάπτυξη των νησιών των Βορείων Σποράδων καθώς και το νησί Παλαιό Τρίκερι. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου ενώ φορέας υλοποίησής του είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οπως ανέφερε κ. Κώστας Αγοραστός «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα στοχευμένο και σωστά δομημένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου