ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βγήκαν τα όργανα στην παλιά χώρα Αλοννήσου

βγήκαν-τα-όργανα-στην-παλιά-χώρα-αλονν-402125

Αναβίωσε με επιτυχία ο παραδοσιακός γάμος στην Αλόννησο

Γεγονός που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου ο παραδοσιακός γάμος της Αλοννήσου, αναβίωσε και φέτος στην παλιά χώρα, γεμίζοντας ασφυκτικά την πλατεία και τα σοκάκια του νησιού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλιάς Αλοννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου, που έδωσε τον παραδοσιακό χορευτικό τόνο.

Γαμπρός ντύθηκε ο Γιάννης Δροσάκης και νύφη η Τριανταφυλλιά Κυριαζή, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην αναβίωση του εθίμου, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, αλλά και πολλούς τουρίστες, οι οποίοι ανηφόρησαν στο παλιό χωριό για να παρακολουθήσουν τα έθιμα και να συμμετάσχουν στο γλέντι που ακολούθησε.

Τα χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου και παραδοσιακοί οργανοπαίχτες έδωσαν τον τόνο της εκδήλωσης, σηματοδοτώντας το γλέντι που συνεχίστηκε μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι παριστάμενοι γεύτηκαν το τοπικό έδεσμα του γάμου, γίδα με μακαρόνια, αλλά και γλυκά, που συνθέτουν την παραδοσιακή εικόνα του νησιού, η οποία διατηρείται αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Τα εύσημα του κόσμου ήταν η πιο δυνατή επιβράβευση για την προσπάθεια των διοργανωτών, οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διοργανώνοντας με κέφι και μεράκι την αναβίωση των τοπικών εθίμων του γάμου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου