ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράσεις για το περιβάλλον

δράσεις-για-το-περιβάλλον-400936

Συνεχίζονται καθημερινά οι παρεμβάσεις για το περιβάλλον και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων από τον Δήμο Αλοννήσου.

Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν 1.108 ελαστικά διαφόρων μεγεθών από το νησί, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αλοννήσου με την εταιρεία ανακύκλωσης ελαστικών Ecoelastica.

Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού – αναπτυξιακού έργου για το νησί είναι επίσης η ένταξη της μελέτης ανάπλασης της παραλίας Χρυσή Μηλιά στην πρόσκληση της ΜΟΔ ΑΕ για ενέργειες ωρίμανσης έργων φορέων με αδυναμίες μέσω τεχνικής βοήθειας Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αντίστοιχη μελέτη, που αφορά στην παραλία Τζώρτζη Γιαλός προωθεί ο Δήμος Αλοννήσου για εκπόνηση.

Ο Δήμος Αλοννήσου έγκαιρα κατέθεσε το αίτημα ένταξης στην πρόσκληση της ΜΟΔ ΑΕ και η επιτροπή αξιολόγησης προτάσεων της πρόσκλησης για την υποστήριξη αδύναμων φορέων, ΟΤΑ Α’ βαθμού στην ωρίμανση και υλοποίηση έργων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Μέσω Ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας του ΕΠΑ ενέκρινε το συγκεκριμένο αίτημα και η ΜΟΔ ΑΕ θα αναλάβει την ανάθεση εκπόνησης μελέτης.

Πρόκειται για έργο αναγκαίο για την προστασία της ακτής λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης της παράκτιας ζώνης και η μελέτη θα δώσει ανάλογες τεχνικές λύσεις, συμβατές με το ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον της Αλοννήσου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Το έργο προστασίας της ακτής θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική και την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου