ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ετοιμάζονται να… πετάξουν

ετοιμάζονται-να-πετάξουν-393356

Ανοίγει τον προσεχή Μάρτιο η πλατφόρμα κρατήσεων για πτήσεις με υδροπλάνα, με πρώτους προορισμούς στο Αιγαίο την Τήνο και την Πάτμο και την προσδοκία ο μεγάλος στόχος να γίνει πραγματικότητα τον ίδιο μήνα. Σε καλό δρόμο βρίσκονται, στο μεταξύ, τα υδατοδρόμια Σκοπέλου, Αλοννήσου και Σκύρου, με την κατασκευή τους να ξεκινά τον Οκτώβριο, ενώ «γνέφει» καταφατικά και η Σκιάθος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στόχος και προσδοκία των ιθυνόντων της Hellenic Seaplanes είναι να ανοίξει την 1η Μαρτίου η πλατφόρμα και η πρώτη πτήση για Πάτμο – Τήνο να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου, με τον Βόλο και τις Σποράδες να ακολουθούν σχεδόν ταυτόχρονα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους, ο οποίος επεσήμανε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία επικαιροποίησης και εντός του Οκτωβρίου αρχίζει η κατασκευή των υδατοδρομίων σε Σκόπελο – Αλόννησο και Σκύρο. Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα εντός του Οκτωβρίου, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον να ενταχθεί και η Σκιάθος στο υπό δημιουργία δίκτυο.

Καινοτομίες εισάγει, στο μεταξύ, η Hellenic Seaplanes, καθώς προωθεί την παράλληλη μεταφορά εμπορευμάτων με την χρήση μη επανδρωμένων σκαφών σε επίπεδο υδατοδρομίων, σε συνεργασία με εταιρία που εξειδικεύεται στην κατασκευή drones στην Ελλάδα.

Ικανοποιημένος δήλωσε με βάση τις παραπάνω εξελίξεις ο κ. Χαραλάμπους, ενώ υπογράμμισε ότι «έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και μου δίνει ώθηση να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο που έχω ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια».

Σύνδεση νησιών

Με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα το 2022, η Hellenic Seaplanes «επισφραγίζει» συνεργασίες με εταιρείες- κλειδιά και ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να παρουσιαστεί σε πλήρη ετοιμότητα στην εκκίνηση της προσεχής τουριστικής σεζόν. Εξάλλου πρόθεση της εταιρείας είναι η ομαλή αλλά και ουσιαστική έναρξη των πτήσεων με στόχο να διευρυνθούν οι εθνικές μεταφορές δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση νέων συμφωνιών και συναντήσεις με εταιρείες που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με τον κλάδο των υδροπλάνων και του τουρισμού γενικότερα και ετοιμάζεται πυρετωδώς με φόντο την άνοιξη του 2022 να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις πρώτες της πτήσεις στην ελληνική επικράτεια.

Στην ίδια κατεύθυνση, ως περίοδο έναρξης την άνοιξη του 2022, φαίνεται να έχουν τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας ανεβάζοντας τους ρυθμούς στις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος ανέφερε σχετικά: «Θέλουμε να δώσουμε νέα πνοή στην διασύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας επενδύοντας στις νέες ευκαιρίες, στην καινοτομία αλλά και στις ελληνικές εταιρείες που τολμούν να επενδύσουν στη δημιουργία νέων προϊόντων για την χώρα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε μπροστά, απαλλάσσοντας την κοινωνία και τη χώρα από παθογένειες του παρελθόντος».

Κλειδώνουν τα πρώτα δρομολόγια

Ανοίγει, στο μεταξύ, η πλατφόρμα κρατήσεων για πτήσεις με υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes με πρώτους προορισμούς στο Αιγαίο την Τήνο και την Πάτμο. Ακολουθούν αμέσως μετά Βόλος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος και τα υδατοδρόμια της Ευβοίας.

Στο νέο σύστημα κρατήσεων που αναπτύσσει η Hellenic Seaplanes σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών και συστημάτων Certus Online, πλέον o επιβάτης, η συνεργαζόμενη εταιρεία και τα τουριστικά πρακτορεία θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να κάνουν κράτηση με υδροπλάνο σε προγραμματισμένη πτήση, ή να ναυλώσουν κάποια πτήση προς τον προορισμό και την περίοδο που επιθυμούν.

Στον αέρα ανανέωσης που φέρνουν οι συνέργειες και συνεργασίες στο επιχειρησιακό πλάνο της Hellenic Seaplanes αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εργαστήκαμε μεθοδευμένα και συστηματικά, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να ανακοινώνουμε νέες συμμαχίες και ποιοτικές συνεργασίες που θα δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα, με φόντο τις πρώτες πτήσεις που ευελπιστούμε να ξεκινήσουν την προσεχή άνοιξη. Οι συνεργασίες μας δεν αποτελούν μόνο ένα σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της λειτουργίας των υδροπλάνων, αλλά και ένα καθοριστικό βήμα για την ωρίμανση της νέας αυτής για τα ελληνικά δεδομένα αγοράς. Κύρια επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες μας την ευκολία και ασφάλεια μετακίνησης που αξίζουν προσθέτοντας στην εμπειρία τους οφέλη υψηλών προδιαγραφών».

Ο Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Hellenic Seaplanes, με τον Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, υφυπουργό Ναυτιλίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου