ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απογειώθηκαν οι πτήσεις

απογειώθηκαν-οι-πτήσεις-379542

Ραγδαία αύξηση σημειώνουν οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο πάλλεται στους ρυθμούς του Αυγούστου, με 4.000 συνολικά αφίξεις και 26 τσάρτερ σήμερα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Τα δεδομένα που υπάρχουν, συνθέτουν ευκρινώς την αυξητική τάση που έχει καταγραφεί σε επίπεδο ξένων τουριστών και αφίξεων, γεγονός που μεταφράζεται ως απογείωση των διεθνών πτήσεων στο νησί του Παπαδιαμάντη. Το ποσοστό αύξησης στις πτήσεις τσάρτερ υπολογίζεται σε 20% περίπου, ενώ όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες, διατηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο η αεροπορική κίνηση από το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πτήσεις τσάρτερ θα συνεχιστούν με ανάλογους ρυθμούς έως τις 15 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, Ηλίας Πετράκης «το συγκεκριμένο διάστημα συνηθίζεται να είναι αυξημένη και η κίνηση των ιδιωτικών αεροσκαφών. Γενικώς είναι μια πολύ καλή χρονιά, πολύ καλύτερη σε σύγκριση με πέρυσι και τα εντυπωσιακά νούμερα που έχουν καταγραφεί το Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αποδεικνύουν τα προαναφερθέντα».

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του φετινού Ιουλίου, καταγράφηκαν 176 πτήσεις εσωτερικού, 620 τσάρτερ από το εξωτερικό, 50 ιδιωτικά αεροσκάφη εσωτερικού και 38 εξωτερικού, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 884 αεροσκάφη.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2014, καταγράφηκαν 132 πτήσεις εσωτερικού, 532 τσάρτερ από το εξωτερικό, 64 ιδιωτικά αεροσκάφη εσωτερικού και 29 εξωτερικού, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 757 αεροσκάφη.
Στο μεταξύ, ανάλογη αύξηση σημειώνεται και στο σύνολο των επιβατών που προέρχονται από το εξωτερικό, η οποία μεταφράζεται σε 42.525 άτομα το φετινό Ιούλιο, έναντι 35.549 επιβατών την αντίστοιχη περσινή σεζόν, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου.

Οι Βρετανοί παραμένουν η πρώτη δύναμη στον τουριστικό χάρτη, καθώς καταγράφηκαν 18.092 Αγγλοι τουρίστες το φετινό Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, έναντι 15.409 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ραγδαία άνοδος σημειώνεται παράλληλα από την Ιταλική αγορά, με 8.472 επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα στη διάρκεια του περασμένου μήνα και 5.526 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Εντυπωσιακή είναι, την ίδια στιγμή, η παρουσία των Σουηδών, καθώς στη διάρκεια του Ιουλίου καταγράφηκαν 2.778 Σουηδοί στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, οι αφίξεις από την ίδια χώρα ανήλθαν σε 2222.

Αύξηση σημειώθηκε την ίδια στιγμή από τη Γερμανία, με 1.315 αφίξεις τον Ιούλιο του 2015 έναντι 620 τον Ιούλιο του 2014, ενώ πτώση σημειώθηκε, αντίστοιχα, από την πλευρά των Κυπρίων επισκεπτών για το ίδιο χρονικό διάστημα, η οποία μεταφράζεται σε 971 αφίξεις φέτος έναντι 1.299 πέρυσι.

Ανάλογη δυναμική εμφανίζει η Αυστρία με 1.907 αφίξεις το φετινό Ιούλιο έναντι 1.552 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς επίσης και οι Βαλκανικές χώρες, που στρέφουν ολοένα και περισσότερο το βλέμμα στις Βόρειες Σποράδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου